Õnnetus juhtus Põltsamaa vallas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa tee 137. kilomeetril 11. aprillil. Esialgsetel andmetel põrkasid seal lauges kurvis esinurka pidi kokku Tallinnast Tartu poole liikunud Renaulti kaubik, mida juhtis 26-aastane mees ja talle vastu sõitnud Toyota Auris, mida juhtis 71-aastane mees.

Kahe auto kokkupõrkest paiskus kaubik teelt välja kraavi ning sõiduauto peatus teepiirdes. Õnnetuses deformeerusid mõlemad sõidukid sedavõrd, et päästjatel tuli juhid neist välja lõigata.

Nii kaubiku kui ka sõiduauto juht said õnnetuses viga ning meedikud viisid kannatanud haiglaravile. Kahjuks olid Toyotat juhtinud 71-aastase mehe vigastused sedavõrd tõsised, et meedikutel ei õnnestunud tema elu enam päästa ning mees suri mõne päeva möödudes haiglas.

Jõgeva politsei eriasjade uurija Tarvo Aas ütles, et õnnetuse põhjus ei ole veel teada, kuid selle selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust ja tellis vajaminevad ekspertiisid.

"Mõlemad autojuhid olid kained ja kasutasid turvavööd, nad omavad juhtimisõigust ja sõidukitel olid all nõuetele vastavad rehvid. Ka tee- ja ilmaolud olid sel ajal head. Mis võis viia nõnda traagilise tagajärje toonud õnnetuseni, ei ole hetkel veel teada. Kontrollime erinevaid versioone," ütles ta.

Sel aastal on Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 18 inimest, mida on täpselt sama palju, kui oli mullu samal ajal.

Jaga
Kommentaarid