Juba mõnda aega kogub Eestis tähelepanu ja rahulolevaid kasutajaid immuunsust tõstev toidulisand Chaga Health Elemental Elixir, mis on mustast pässikust, raudrohust, männikasvust, meest ja teistest ravimtaimedest valmistatud ekstrakt.

Nüüd on Chaga OÜ meeskond, kes enda pereringis juba aatakümneid seda retsepti kasutanud, arendanud sellest retseptist välja uue toote – Immuno Elixir. Kui traditsioonilise eliksiiri koostises on kasutatud etanooli, siis Immuno Elixiris vahetab selle välja uus tulija astelpaju. Samuti on Immuno versiooni lisatud C-vitamiini ning musta pässiku sisaldus võrreldes varasemaga suurem.

Parim kevadekuulutaja

Äsja müügile jõudnud uus Immuno Elixir on sarnaselt oma eelkäija Chaga Health Elemental Elixiriga valmistatud meie looduse tõelistest superstaaridest. Anu Adermann, üks eliksiiri väljatöötajaid, kes ise aasta ringi toidulisandit tarvitab, ütleb, et põhikomponendid on kahel eliksiiril jäänud samaks, kuid nüüd saavad immuunsuse tugevdajat kasutada ka need, kes mingil põhjusel etanoolisisaldusega versiooni tarvitada ei saanud.

„Immuno Elixir toetab nii täiskasvanute kui ka laste immuunsussüsteemi. See on kõrge C-vitamiini sisaldusega ja väega jook, mis sisaldab organismile kasulikke toimeaineid nagu C-vitamiini, musta pässiku ehk chaga-ekstrakti, astelpaju ja mitmeid teisi põhjamaiseid ravimtaimi. Komponendid, mida kasutame, on tuntud tegijad rahvameditsiinist, kuid nüüd on nende positiivne toime leidnud kinnitust ka teadusuuringutes. Need mõjuvad organismi taastavalt, tugevdavalt ja haigusi ennetavalt,” kirjeldab Anu eliksiiri koostisosade omadusi.

Rohkem kui kunagi varem on täna küsimus selles, kuidas haigusi ennetada ja vananemist edasi lükata, räägib Adermann.

„Palju räägitakse sellest, kuidas seisame silmitsi tõsiste keskkonnaprobleemidega. Meie Eestis peame olema ääretult tänulikud, et saame kodumaisest puhtast loodusest pärit ravimtaimi kasutada oma tervise hüvanguks. Täna on rahvameditsiinis tuntud komponentide positiivne mõju leidnud juba kinnitust ka teadusuuringutes. Chaga-eliksiiris sisalduvad ravimtaimed aitavad meid hoida tervetena ja kaitsta organismi haiguste eest,” lisab Anu.

Muide, Anu on lõpetanud arstiteaduskonna ja töötanud aastaid arstina. Kuid ka tema teab oma kogemustest, et ravimtaimede mõju ei saa alahinnata.

„Meie esivanemad uskusid mustal pässikul olevat kasvajavastane toime. Mu oma pereliige leidis selle toidulisandi kasutamisest leevendust raske haigusega võitlemisel. Kevadel, mil organism on talvest kurnatud, vajab see erilist energiasööstu. Eliksiiri kuur kaks korda päevas, hommikul ja õhtul, aitab meie jõuvarud taastada,” lisab Anu.

Kui traditsioonilise eliksiiri koostises on kasutatud etanooli, siis Immuno Elixiris vahetab selle välja uus tulija astelpaju.

Chaga uus saadik

Kümmekond aastat tagasi telesaates „Tantsud tähtedega” eestimaalaste südamed võitnud võistlustantsija Kerttu Tänav kasvatab nüüd kolme väikest last ja on talle omase positiivsuse, ettevõtlikkuse ja tervisliku eluviisi harrastamisega eeskujuks paljudele. Kerttu jõudis chaga juurde läbi juhuse ning usub, et see, mis pärit meie puhtast loodusest, aitab ennetada haigusi ja kasvatada meie organismi vastupanuvõimet.

„Sarnaselt Joseph Pilatese poolt loodud treeningmeetodiga, mis aitab laduda tugeva vundamendi meie kehale, on tervislik toitumine ja liikuv eluviis kõik ühtviisi vajalikud, et oleksime terved ja õnnelikud ning jaksasime praegusele ajale, millega käib kaasas kohati lausa tormlev tempo, vastu pidada,” räägib Kerttu.

Seetõttu kasutab Kerttugi chaga’t, et toetada organismi ajal, mil talv on jõuvarudele oma jälje jätnud.

„Nii nagu kasutame oma toidulaual palju värsket kodumaist puu- ja juurvilja, on meie looduslikud ravimtaimed suurepäraseks allikaks tervise tugevdamisel ja probleemide ennetamisel,” usub Kerttu, kes ise igapäevaselt aitab spetsiaalsetel Pilatese seadmetel Pirita Pilates Stuudios inimeste füüsilist vastupidavust kasvatada.

Loe lisaks: Changa Health

Põnevat ja kasulikku Chaga Health Immuno Elixiri koostisosade kohta
Chaga ehk must pässik on põletikuvastase toimega. Sisaldab B-vitamiini, flavonoide, fenoole, vaske, kaltsiumi, kaaliumi, mangaani, tsinki ja rauda.


Astelpaju toime erinevate haiguste ravis on seotud võimega aidata organismil end ise tervendada. Meie esivanemad tundsid astelpaju kui vereringet parandavat, astmat, suhkurtõve ja haavandtõve leevendavat taime. 

Samuti on teada tema põletikuvastane toime. Karmimates ilmastikutingimustes on mitmete toimeainete (sh C-vitamiini) sisaldus astelpajus kõrgem võrreldes soojemad kliimas kasvanud marjadega. Seega on Eestis kasvanud astelpaju eriti väärtuslik.

C-vitamiin on tugev antioksüdant, mida leidub astelpajus rikkalikult. Lisaks astepajule on Immuno Eliksiirile lisatud kontsentreeritud C-vitamiini, mis omakorda tõstab selle toidulisandi antioksüdantset võimekust.

Raudrohtu on rahvameditsiinis kasutatud reuma, lihasevalude ja haavade ravis ning selle mikroobivastast toimet kinnitavad ka teadusuuringud.

Männikasvul on põletikuvastane toime ning see sisaldab ühendeid, mis aitavad immuunsussüsteemil haigustele paremini vastu astuda.

Mesi on tervistava toimega ja sisaldab üle 200 kasuliku ühendi. Neist peamised on rafineerimata fruktoos, glükoos ja vesi. Lisaks C-, D- ja E-vitamiinid ja kaltsium, raud, naatrium, kaalium, magneesium ning taimedelt pärit bioaktiivsed ained. Mee tarbimine aitab tugevdada organismi vastupanuvõimet paljudele haigustele.

Loe lisaks: Changa Health
Jaga
Kommentaarid