Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt omandas 35-aastane Andrejs Oleksiks kuni eelmise jaanuari lõpuni kokku vähemalt 673.58 grammi kokaiini. Suures koguses narkootilise aine tõi ta Lätist Viljandimaale Mulgi valda, kus andis selle 62-aastasele Vladimiril Kalojevile, kes koos 56-aastase Vello Jankega seda hoidsid ja edasi jagasid.

Samuti süüdistatakse Andrejst selles, et omandas pea tuhat liitrit ebaseaduslikku alkoholi, mille andis samuti Vladimirile, aga ka 46-aastasele Annely Antile hoidmiseks ning edasiandmiseks.

Kalojevit süüdistatakse 2013. aasta jaanuarist möödunud aasta veebruarini vähemalt 2204 liitri ebaseadusliku alkoholi, 673,58 grammi kokaiini ja 236 620 maksumärgiga märgistamata ebaseadusliku sigareti omandamises ning edasiandmises.

Vellot süüdistab prokuratuur selles, et kuni möödunud aasta 8. veebruarini hoidis ja andis Viljandimaal grupis koos Vladimiriga edasi suures koguses ehk 673,58 grammi kokaiini.

Annelyt süüdistatakse 2013. aasta jaanuarist möödunud aasta veebruarini vähemalt 1011 liitri ebaseadusliku alkoholi ja 187 600 ebaseadusliku sigareti omandamises ja edasiandmises.

Lisaks süüdistatakse 35-aastast Annus Vaherit 2016. aasta maist kuni möödunud aasta 8. veebruarini 175 grammi kokaiini omandamises ja edasiandmises. Lisaks ka selles, et enda garaažis Viljandimaal Põhja-Sakala vallas Kõpu alevikus tegi ta kanepi kasvatamiseks spetsiaalselt kohandatud kilest seintega ruumi, kus olid kanepi kasvatamiseks vajalikud soojus-, ventilatsiooni- ja valgustusseadmed. Samuti hoidis ta enda valduses 5,98 grammi kanepiseemneid. Süüdistuse kohaselt kasvatas ta ka ebaseaduslikult kanepit, tema kinnipidamisel võeti ära 21 kanepitaime massiga 2,69 grammi. Samuti võeti temalt ära ebaseaduslik laskekõlbulik tulirelv Walther PP.

32-aastast Priit Pomberit süüdistatakse selles, et omandas 2015. aasta suvest möödunud aasta 8. veebruarini vähemalt 295,5 grammi kokaiini, mida tarvitas ise ja edasi andis.

52-aastast Kersti Loogat süüdistab prokuratuur 2016. aasta lõpust möödunud aasta 8. veebruarini vähemalt 88 grammi kokaiini omandamises ja edasiandmises.

Lõuna ringkonnaprokurör Ülle Hõraku sõnul võisid süüdistatavad kriminaaltulu saada ligi veerand miljonit eurot. „Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitus tuvastas uurimise käigus, et kirjeldatud kuritegudega võisid süüdistatavad saada kokku ligemale 250 000 eurot kriminaaltulu, mille konfiskeerimise tagamiseks on kohus arestinud süüdistatavate vara. Lõpliku seisukoha süü osas kujundab kogutud tõenditele tuginedes aga kohus,“ ütles Hõrak.

Tänasel istungil esitas prokurör kohtule taotluse, et eraldada üldmenetlusest kolme süüdistatavaga seotud materjalid ja arutada nendega seotud süüdistusi kokkuleppemenetluses, ütles lõuna prokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius.

Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse, kokkuleppemenetluse istungi aega ei ole veel määratud. Seega jätkub kriminaalasja arutamine nelja süüdistatava osas üldmenetluses ja kolme süüdistatava osas kokkuleppemenetluses.