Erakonnad, mis teatasid enne valimisi selgelt, et toetavad Netanyahut – Likud, Shas, Ühinenud Toora Judaism, Parempoolsete Erakondade Liit ja Yisrael Beitenu – saavad 120-kohalises Knessetis 61 kohta, vahendab Jerusalem Post.

Likudi enda saak on praeguse seisuga 35 kohta.

Benny Gantzi juhitav tsentristlik Sinine ja Valge sai samuti 35 kohta, aga jääb koos partneritega Netanyahu blokile alla.

Nii Netanyahu kui ka Gantz jõudsid end öösel juba valimiste võitjaks kuulutada

Netanyahu kuulutas end võitjaks, sest tema koalitsioon sai lävepakuküsitluste järgi 64-66 kohta. Ühe küsitluse järgi oli mõlemal blokil 60 kohta.

Gantz kuulutas end võitjaks, sest ühe küsitluse järgi sai Sinine ja Valge 37 kohta ja Likud 33, teise küsitluse järgi oli tulemus 37-36. Veel ühe küsitluse järgi oli tulemus viigis 36-36.

Iisraeli president Reuven Rivlin kohtub valimiskünnise ületanud erakondade juhtidega järgmisel nädalal. Shas, Ühendatud Toora Judaism ja Parempoolsete Erakondade Liit teatasid eile hilisõhtul, et soovitavad Netanyahut valitsuse moodustajaks.

Tööpartei ja Meretz soovitavad Gantzi.

Netanyahu veetis suure osa eilsest päevast veendes oma toetajaid valima minema. Iga tunni järel postitas ta Facebooki video, milles hoiatati, et parempoolne valitsus on ohus.

Pärastlõunal läks Netanyahu Polegi randa Netanyas ja ajas inimesi sealt valima.

„Paljud inimesed läksid randa, aga kui nad jäävad randa ega lähe valima, ärkavad nad ja Lapid (Sinise ja Valge kaasesimees Yair Lapid – toim) on vasakpoolse valitsuse peaminister,” hoiatas Netanyahu. „Kui nad tahavad jätkata Likudi valitsusega minu juhtimisel, peavad nad valima minema. Minge randa hiljem!”