Õnnetus juhtus Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel 16. kilomeetril. Esialgsetel andmetel kaldus Pärnu poole liikunud sõiduautot Ford juhtinud mees vastassuunavööndisse, kus toimus kokkupõrge veokiga DAF. Kõik selle liiklusõnnetuse asjaolud on veel selgitamisel, kuid politseinikel on alust arvata, et sõiduauto kiirus võis olla suurem, kui sel teelõigul lubatud 90 km/h.

Pärnu politseijaoskonna välijuht Mati Tee sõnas, et headest teeoludest hoolimata tuleb juhtidel kinni pidada piirkiirusest ning säilitada sõites tähelepanelikkus. "Piirkiirus on kehtestatud põhjusega ning sellest kinnipidamine aitab võita aega ohuolukordadele reageerimisel. Juhi staažist ja sõiduki omadustest olenemata toob suurel kiirusel toimunud kokkupõrge pea alati endaga kaasa traagilised tagajärjed," ütles Tee.

Sündmuskohal oli liiklus häiritud ning politseinikud aitasid kohapeal liiklejaid. Kell 11.07 anti teada, et liiklus on taastunud. Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

"Täpsemate asjaolude selgitamiseks palume liiklusõnnetuse pealtnägijail ühendust võtta Pärnu politseijaoskonnaga telefonil 4446 659 või 5343 5613," teatas PPA.