Politsei- ja piirivalveamet (PPA) avas märtsi lõpus veebilehe www.liiklustalgud.ee, kuhu inimesed said märkida paiku, kus kihutavad juhid seavad liiklejaid ohtu.

„Möödunud aastale sarnaselt keskenduvad liiklustalgud kiiruseületajatele, sest kihutavad juhid vähendavad meie teedel kõige rohkem turvatunnet. Talgud on üks viis, kuidas kõik saavad panustada kogukonna turvalisusele ja olla abiks kasvõi sellega, et probleemile mõeldakse,“ ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Ööpäevaseid liiklustalguid korraldab politsei selleks, et saadud ettepanekute alusel olla just seal, kus inimesed seda kõige rohkem ootavad. 2017. ja 2018. aastal mõõtsid 24-tunnise perioodi jooksul kiirust rohkem kui 250 politseinikku, kes kontrollisid enam kui tuhandet kohta.

Mullu vesteldi 1013 juhiga, kes sõitsid liiga kiiresti, 269 inimese osas alustati menetlust. 2017. aastal varem peeti tõsine jutuajamine 913 juhiga ning menetlust alustati 243 roolikeeraja suhtes.

Tänase päeva eel avaldasid politseinikud lootust, et autojuhid peavad meie kõigi turvalisuse nimel piirkiirusest kinni ka kõigil järgnevatel päevadel, mitte ainult liiklustalgute ajal.