Politsei kontrollis infot kohe linna valvekaameratest ning saatis kohale patrulli, kuid juhtunu osapooled olid juba oma teed edasi läinud ning sündmuskohal neid tuvastada paraku enam ei õnnestunud, teatas lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk Delfile.

Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustas politsei menetlust avaliku korra rikkumist käsitleva paragrahvi alusel.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva ütles, et politsei fikseeris pealtnägija ütlused ning võttis ühendust ülikooliga selgitamaks, kas tegu võib olla nende tudengiga.

"Samas tegeleb politsei aktiivselt videosalvestuste täiendava analüüsiga ning otsib veel tunnistajaid, et teha kindlaks juhtunu osapooled ja muud asjaolud," ütles politseijuht.

Tänase seisuga teadaolevalt ei ole kõnealune rünnak videokaamerate vaatevälja jäänud, kuid lisaks videosalvestustele on kõrval ka hulk teisi tõendeid, mida politsei uurib ja kogub, sealhulgas ka asjaosaliste endi ja tunnistajate ütlused, mille saamise nimel politsei ka praegu töötab.

Kui keegi nägi seda vahejuhtumit pealt või omab abistavat teavet, mis aitaks selle juhtumi osapooli tuvastada, palub politsei sellest teada anda telefonil 730 8688 või e-kirjaga mati.valtna@politsei.ee.

"Juhtumitest, kus keegi inimest verbaalselt või füüsiliselt ründab, tuleb igal juhul politseile viivitamata teada anda," soovitas politseijuht.

"Politsei lähtub iga juhtumi konkreetsetest asjaoludest hindamaks, kas on põhjust alustada menetlust näiteks kehalise väärkohtlemise või ähvardamise kohta. Samuti ei ole lubatud teise inimese solvamine või häiriv kõnetamine, mille puhul võib politsei alustada menetlust avaliku korra rikkumise kohta,“ ütles ta.