Tere hommikust! Ilusat päeva,“ säutsus ta pärast kahepäevast vaikust. „Tehke Ameerika taas suureks!“



Trump jättis oma säutsudes aga puudutamata teema, millest USA avalikkuses enim räägitakse: nimelt oodatakse detailide avalikustamist eriprokurör Robert Muelleri uurimisraportist president Trumpi kampaaniameeskonna võimaliku kokkumängu kohta Venemaaga.

Otsuse juurdluse tulemuste avalikustamise üle teeb Trumpi valitsuse justiitsminister William Barr. 68-aastane Barr võib raporti sisust avalikkust informeerida juba täna, sest reedel rahvaesindajatega kõneldes, ütles ta, et loodab eriprokuröri meeskonna põhilistest järeldustest ülevaate teha juba nädalavahetusel.

Juurdluse käigus esitati süüdistus rohkem kui kolmekümnele inimesele ja ettevõttele, ent kohtukutsest pääses nii riigipea poeg Donald Trump juunior kui ka väimees Jared Kushner, mis andis vabariiklastele põhjust rõõmustamiseks, kuigi ei saa endiselt välistada, et raport nende tegevust venelastega kohtumisel siiski puudutab.

Juristide sõnul ei saa täna ka välistada, et kohtuasju nende suhtes enam ei algatata: selleks ei ole vaja eriprokurör Muellerit. Teadmata on endiselt ka see, mida arvas Mueller süüdistuse kohta, et president Trump takistas õigusemõistmist, kui vallandas tema uurimisega tegeleva FBI direktori James Comey.

USA eriprokurör Robert Mueller määrati tunamullu kevadel pärast Comey vallandamist juhtima juurdlust president Trumpi valimiskampaania võimalikust kokkumängust Venemaaga 2016. aasta valimistel.