Politseinikud andsid kella 21 paiku õhtul Pikal tänaval peatumismärguande sõiduautole Ford, mille juht eiras politseinike korraldusi ja hakkas eest ära sõitma.

Kuna peatamismärguannet eiranud juht liikus suurtel kiirustel ja kohati ka kõnniteedel, siis suurema ohu vältimiseks ja sõiduki peatamiseks kasutasid korrakaitsjad teenistusrelva. Sooritati üks lask ja lasti puruks sõiduki rehv.

Sõidukijuhil õnnestus siiski veidi veel edasi sõita. Ta jõudis Kalda teele, kus hülgas auto ja põgenes kaubanduskeskusesse. Politsei võttis hoone kõik väljapääsud kontrolli alla ning pidas kauplusesse pakku läinud mehe seal samas kinni.

Sõiduki roolis oli 1993. aastal sündinud mees, kellel ei ole kehtivat juhtimisõigust. Esialgsetel andmetel võis roolis olnud mees olla joobes. Selle väljaselgitamiseks toimetati ta ekspertiisi, mille tulemused näitasid narkojoovet.

Kuivõrd joobes juhtimine on kriminaalkorras karistatav süütegu, on kuriteos kahtlustatav mees esialgu kuni 48 tunniks kinni peetud.

Sündmuse käigus keegi viga ei saanud. Kõik asjaolud selgitatakse välja menetluse raames.

Sel aastal on politseinikud sõiduki roolist kõrvaldanud kokku 1241 joobes juhti, neist kriminaalses joobes oli 491 inimest, kellest omakorda 50 juhti oli narkojoobes. Joobes sõidukijuhtide põhjustatud liiklusõnnetustes sai tänavu vigastada 15 inimest.