Tianjiayi keemiafirma hoones toimunud plahvatuse ja selle tagajärel levima hakanud tulekahju tõttu sai vigastada veel üle 640 inimese, kellest suisa kaks kolmandikku raskelt, vahendab uudistekanal BBC.

Tulekahju levis keemialaost kiiresti edasi lähedalasuvatele hoonetele, süüdates põlema ka ühe lasteaia, ning see suudeti lõplikult kontrolli alla saada alles täna hommikul. Ohvrite rohkuse tõttu tegeleb kannatanutega suisa 16 erinevat haiglat.

Hiina seismoloogiaametkonna teatel mõõdeti plahvatuse ajal ka maavärin magnituudiga 2,2. Hiina riikliku uudisteagentuuri Xinhua teatel purustas plahvatuse lööklaine lähedal asunud hooned, kuhu jäid inimesed lõksu.

Juhtunut uurib politsei. Teada aga on, et ettevõttel oli varasemast mitu trahvinõuet seoses hädavajalike ohutusnõuete mittetäitmisega.

Hiina valitsusele valmistab ohutusnõuete eiramine juba pikemat aega peavalu, sest tegemist on juba mitmenda seesuguse katastroofiga. Hiina riigipea Xi Jinping hurjutas täna kohalikke ja riiklikke asutusi nendest juhtumist õppust võtma ja tegema kõik, et õnnetusi tööstushoonetes ja kaevandustes tulevikus vältida.