Kohus rakendas kriminaalseadustiku pragrahvi, mille alusel loovutab Eesti Vabariik Euroopa vahistamismääruse alusel oma kodanikke kriminaalmenetluse ajaks tingimusel, et isikule liikmesriigis mõistetud karistus tuleb täita Eesti Vabariigis.

Kinnipeetu oli väljaandmisega nõus, edasikaebamise õigust poleks tal ka olnud.

32-aastane Belorussov töötab Londonis baarmenina. Ta on Eesti politseiniku poeg ja teeninud Eesti mereväes, teatab Briti ajaleht Daily Mail.

Üks Belorussovi sõpradest Ian Syalik ütles Daily Mailile, et ta pidas kaks päeva pärast Garcia-Bertaux’ surnukeha leidmist Suurbritannias Tallinnas oma sünnipäeva. See toimus eelmisel reedel ühes baaris.

34-aastase Garcia-Bertaux’ surnukeha leiti Lääne-Londonist Kew Gardensist 6. märtsil.

Lahkamise tulemusena leiti, et Garcia-Bertaux suri vigastustesse, mis langevad kokku surve avaldamisega kaelale.

Londoni politsei alustas protseduure Belorussovi Suurbritanniasse toomiseks.

Syaliku sõnul näis Belorussov sünnipäevapeol täiesti normaalne ega väljendanud mingisugust muret.

„Ta ei maininud ekstüdruksõbra kohta midagi, ma isegi ei teadnud temast siiani,” ütles Syalik. „Ta ei öelnud isegi, miks ta Londonist tagasi on, ma arvasin, et sünnipäeva pärast. Mina ja veel mõned inimesed kohtusime temaga eelmisel reedel Tallinnas pärast tööd, see ei olnud suur pidu, ainult mõned joogid tähistamiseks. Aga ta paistis täiesti normaalne. Kuigi ma ei olnud temaga päris lähedane, on see ikkagi suur šokk.”

Daily Mail kirjutab, et Belorussov on Eesti politseiniku poeg, kasvas üles Tallinnas ja teenis Eesti mereväes.

Suurbritanniasse kolis Belorussov Daily Maili teatel kümme aastat tagasi ja töötas baarmenina Egg Nightclubis Londoni kesklinnas King’s Crossi lähedal.

Belorussov elas Daily Maili teatel koos Garcia-Bertaux’ga mitmetel aadressidel, enne kui nad mullu aprillis lahku läksid ja naine kolis korterisse, kust ta surnukeha leiti.

Belorussov vahistati Tallinnas kolmapäeval pärast seda, kui Londoni politsei oli tema kohta välja andnud Euroopa vahistamisorderi.