Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsiooni kokkupanekut kommenteerides oli Ansip veel kahtlev, kas sellest ikka asja saab. „Ei tea, kas seda päris kokku õnnestub panna,“ märkis ekspeaminister Tallinans toimuvat kommenteerides esiti.

Küll aga on tema sõnul inimesed Eestist tulevaid uudiseid lugedes rohkem kui murelikud. „Aga esimesed reaktsioonid, mis minuni on jõudnud, ei räägi küll kuidagi sellest, et inimesed vaimustuksid sellest koalitsioonist. Vastupidi, inimesed on hämmastunud, hämmeldunud. Aidatakse valitsusse kõrtsis „Heil Hitler“ karjujaid. Eks neid tsitaate on küll ja veel, mida on korratud. Keegi ei mõista Jüri Ratast – nii mitu aastat Euroopas ringi käinud, aga pole üldse aru saanud, kuhu ta sattunud on,“ märkis eurovolinik.

„Need inimesed, kes on Eestist rohkem jälginud, vaatavad kurvastusega, et Eesti on liikumas kuskile Ungari poole, kus 60% inimestest on rahul valitsusega, mis neil on, aga 40% inimestest on hääletuks jäänud. Neil pole kellelegi oma muresid kurta. See tähendab seda, et kui ülikool ei meeldi, siis kolitakse see Viini ära. Ehk siis väikestest asjadest, õiguste kärpimisest, hakkavad ka suuremad asja pihta,“ leidis Ansip EKREIKE valitsuse väljavaateid mõtestades. Ta resümeeris, et seega ei sulanduks Eesti Põhjala hulka, vaid liigub mõne Ida-Euroopa riigi poole.

Ansipi sõnul kujutaks Jüri Ratase poolt kokkupandav liit endast eeldatavasti seisakuvalitsust. „Kolme erakonna valimislubadused on niivõrd erinevad, et seal pole võimalik mitte mingit ühisosa leida. Kui selline valitsus kokku pannakse, tuleb sellest mitte midagi tegemise valitsus.“

Endine peaminister muretses ka Eesti rahanduspoliitika väljavaadete pärast, tema sõnul pole tänanegi valitsus olnud eelarvega sugugi mitte nii vastutustundlik, kui on väitnud ja Euroopa Komisjonist olevat eeldatavasti tulemas hapud hinnangud Eesti eelarvepoliitika möödunudaastasele tulemusele.