Siiski möönis Cox, et uued kokkulepped tugevdavad Suurbritannia olemasolevaid juriidilisi õigusi, kui järgnevad läbirääkimised katkema peaksid, vahendab BBC News.

Coxi uut õiguslikku hinnangut peetakse elutähtsaks Brexitit pooldavate konservatiivide ja Põhja-Iirima Demokraatliku Unionistliku Partei (DUP) toetuse saamiseks kokkuleppele tänasel hääletusel.

Cox ütles, et ei jää mingeid rahvusvaheliselt seaduslikke vahendeid Iiri varuplaanist lahkumiseks ilma Euroopa Liidu nõusolekuta.

Siiski vähendavad May saavutatud täiendavad kinnitused riski, et Suurbritannia võiks jääda tähtajatult ja soovimatult varuplaaniga seotuks, kui kahe poole läbirääkimised tulevase suhte üle katkevad Euroopa Liidu pahasoovlikkuse tõttu.

„Siiski jääb muutumatuks õiguslik risk, et kui mitte sellise demonstreeritava vea tõttu kumbagi poole poolt, vaid lihtsalt ületamatute erimeelsuste tõttu selline olukord tekib, ei oleks Ühendkuningriigil, vähemalt kui fundamentaalsed asjaolud jäävad samaks, mingeid rahvusvaheliselt seaduslikke vahendeid, rääkimata kokkuleppest, protokolli asjakorraldustest lahkumiseks,” ütles Cox.