Senaator McSally, kes oli esimene USA õhujõududes lahinglende teinud naine, tegi sellise avalduse USA senati sõjaväekomisjoni alamkomitee seksuaalvägivalla teemalisel kuulamisel, vahendab BBC.

"Ma vaikisin aastaid. Aga hiljem oma karjääri jooksul, kui sõjavägi maadles järjest skandaalidega ning andis neile ebaadekvaatseid vastuseid, tundsin ma, et pean sellest rääkima, et ka mina olen üks üleelanutest," rääkis McSally.

Arizona vabariiklase sõnul ei teatanud ta toona juhtunust, kuna tundis häbi ja oli segaduses. Samuti oli ta süsteemis pettunud.

Senaator McSally lisas ka, et ta tahtis pärast vägistamist õhujõududest lahkuda, kuid nagu mitmedki teised ohvrid tundis ta, et süsteem vägistab teda üha uuesti.

McSally teenis USA õhujõududes 26 aastat ning tõusis seal koloneli auastmesse. Ta jäi erru 2010. aastal.

Tegemist pole esimese korraga, kui senaator McSally seksuaalsest ahistamisest rääkis. Ta tegi seda ka mullu senatisse kandideerimise ajal, kui ütles ajalehele Wall Street Journal, et keskkoolis sundis üks treener teda endaga seksima. Naine oli siis vaid 17-aastane.

Teated USA sõjaväes toimuvatest seksuaalsetest rünnakutest on viimasel ajal sagenenud, näiteks 2017. aastal oli selliseid väiteid 10 protsenti rohkem, kui aasta enne seda.