Telekanali Dožd videos on näha, kuidas aktivist Jevgeni Sutškov viskab Stalini mälestusmärki murtud lilledega ja hüüab: „Põle põrgus, rahvaste timukas, naiste ja laste mõrvar!”

Sama tegi ka teine aktivist Olga Savtšenko.

Vahistatud viidi Moskva kesklinna Kitai-gorodi politseijaoskonda.

Eile oli Stalini surma-aastapäev. Kommunistid, sealhulgas Vene Föderatsiooni Kommunistliku Partei riigiduuma fraktsioon, viivad igal aastal sel puhul läbi aktsiooni „kaks nelki seltsimees Stalinile”. Doždi korrespondendi sõnul osales eile mõnisada inimest.

Tuntud Vene telesaatejuht Vladimir Pozner nimetas oma veebilehel Stalinit suurimaks kurjategijaks ja toetas ajakirjanikku Sergei Dorenkot, kes kutsus Stalini hauda Punaselt väljakult ära koristama.

Pozner väljendas lootust, et kunagi suudab Venemaa tunnistada, kes Stalin tegelikult oli.

„Stalin oli suurim kurjategija,” kirjutas Pozner ja lisas, et vastutust Stalini tegude eest kannab rahvas, kes tema algatusi toetas.

Pozner võrdles Stalinit Adolf Hitleriga. Pozneri arvates ei lasu süü nende tegude eest mitte ainult parteidel või neil isiklikult, vaid mõlema maa kodanikel.

Dorenko kutsus eile raadiojaamas Govorit Moskva Vene võime koristama Stalin Punaselt väljakult. Ta nimetas Stalinit „meie häbiks”, kutsus seda tunnistama ja „puhastuma”.