Jaama Kimi jaoks maha pandud punast vaipa ääristasid auvahtkond ja lippe lehvitav rahvahulk, vahendab BBC News.

Auto peatus hetkeks rahva ees ning Kim pistis aknast käe välja ja lehvitas. Autot saatsid veidi aega selle kõrval jooksvad ihukaitsjad.

Arvatakse, et Kim reisib koos oma õe Kim Yo-jongi ja ühe oma pealäbirääkija, endise kindrali Kim Yong-choliga.

Reis Pyongyangist Vietnami võttis aega üle kahe päeva ja oli umbes 4000 kilomeetri pikkune. Kui rong läbis Hiinat, olid maanteed ja raudteejaamad suletud. Hiina sotsiaalmeedias räägiti suletud teedest, liiklusummikutest ja rongide hilinemistest palju.

Đồng Đăngi jaam Vietnamis oli enne Kimi saabumist samuti kohaliku aja järgi täna hommikul suletud. 170 kilomeetrit sealt Hanoisse sõitis Kim autoga.

Ei ole üllatus, et Kim sõidab rongiga, sest just nii reisis Vietnami ja Ida-Euroopasse ka tema vanaisa, Põhja-Korea riigi asutaja Kim Il-sung.

Kimi rohelisel rongil on 21 kuulikindlat vagunit ning see on luksuslik roosade nahksohvade ja konverentsiruumidega, et reisimine ei oleks ebamugav.

Trump peaks Vietnami saabuma täna hiljem ja päevakava üksiksajad hakkavad alles selguma.

Trump kohtub Kimiga lühikeseks neljasilmavestluseks kolmapäeva õhtul ja pärast seda söövad nad koos õhtust. Osalevad ka abid, teatas Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders . Neljapäeval toimub Trumpi ja Kimi vahel mitu kohtumist.

Hanoi kohtumine peaks arendama edasi raamistikku, mis pandi paika ajaloolisel tippkohtumisel eelmise aasta juunis Singapuris.

Siis oli tulemuseks ähmaselt sõnastatud kokkulepe tuumadesarmeerimise suunas töö tegemiseks. Siiski ei ole täpsustatud, mida see konkreetselt tähendab.

Pärast tippkohtumist ei ole aga suurt diplomaatilist edasiminekut saavutatud.

Trump ütles enne kohtumist, et Põhja-Korea tuumadesarmeerimise survestamisega pole kiiret.

„Ma ei taha kedagi tagant kiirustada. Ma lihtsalt ei taha katsetusi. Niikaua, kuni nad ei katseta, oleme me rahul,” ütles Trump.

Washington on varem öelnud, et Põhja-Korea peab ühepoolselt tuumarelvadest loobuma enne, kui sanktsioone leevendama hakatakse.