May püüab endiselt veenda Euroopa Liitu järele andma ja toetama muudatuste tegemist lahkumisleppesse, saavutamaks sellele toetus kodumaal, kus senine lepe jaanuaris ülekaaluka häälteenamusega tagasi lükati, soovides ennekõike lahendust lahkumisjärgsete suhete küsimusele Iirimaaga, vahendab uudistekanal The Guardian.

Valitsusjuht lendab tuleval nädalal Egiptusesse Euroopa Liidu liiga ja Araabia riikide tippkohtumisele, kus ta loodab saavutada läbimurret leppe muutmiseks Europa Liidu juhtidega. Teadaolevalt kavatseb ta seal peetavas kõnes rõhutada, et brittide Euroopa Liidust lahkumise otsus peab olema absoluutne.

Äriminister Greg Clark, tööminister Amber Rudd ja justiitsminister David Gauke avaldasid laupäeval ajalehe The Daily Mail veergudel ilmunud artiklis vastuseisu leppeta lahkumisele ja hoiatasid, et kui valitsusjuhil ei õnnestu veenda parlamenti senist lepet toetama, tuleb lahkumisprotsessi pikendada.

"Kui läbimurret lahkumisläbirääkimistes ei saavutada järgmisel nädalal, on parlamendisaadikute enamuse arvamus selge: parem taotleda lahkumise edasilükkamist, kui lahkuda 29. märtsil igasuguse leppeta,“ seisis nende ühises artiklis. „Järgmise nädala järel ei ole enam aega leppes kokkuleppele jõuda ja kogu vajalik seadusandlus enne 29. märtsi sellega vastavusse viia.“

Nad maalisid leppeta lahkumisest tumeda pildi, hoiatades tõsise kahju eest kohalikule majandusele, riiklikule julgeolekule ning Inglismaa, Walesi, Šotimaa ja Põhja-Iirimaa koospüsimisele ühise Suurbritanniana.