88-aastane McCarrick on prominentseim katoliku kiriku tegelane, kes tänapäeval preesterkonnast välja visatakse, vahendab uudistekanal BBC.

USA katoliku kiriku ametkonna teatel on süüdistustel alaealise seksuaalsest ründamisest kardinali poolt viiekümne aasta eest tõepõhi all.

Omaaegne Washingtoni peapiiskop McCarrick astus ise kardinali kohalt tagasi, ent ütles, et tema seksuaalse vägivalla kasutamist ei mäleta.

2018. aasta suvel rahuldas paavst kardinal McCarricki tagasiastumispalve kardinalide kolleegiumist seoses alaealiste ja oma õpilaste seksuaalse väärkohtlemise süüdistustega, mida kirik asus uurima. Alates sellest ajast on McCarrick elanud eraldatuses Kansase kloostris.

Ta on üks sadadest katoliku kiriku tegelastest, keda süüdistatakse laste seksuaalses ahistamises pikkade kümnendite vältel ja teade mehe preesterkonnast väljaheitmisest tuleb päevi enne katoliku kiriku konverentsi, millel arutatakse võimalusi seksuaalse ahistamise ärahoidmiseks.

Teadete kohaselt oli paavst Franciscus kardinali seksuaalset vägivallast ammu teadlik, eirates seda, ent täna teatas ta, et McCarricki väljaarvamine vaimulikkonnast on lõplik ja seda ei saa vaidlustada.