Piltlikult öeldes ei ole Eesti pikad ravijärjekorrad meditsiini vaid infotehnoloogia alane probleem: meil puudub süsteem ja läbi selle ühine ning üldine teadmine, kus on hetkel patsient, kus on arst ja kus on vaba aeg tema juurde vastuvõtuks. Ehk siis vaja on Taxify või Uberi tüüpi süsteemi, mis ühendaks ühes süsteemis ja pildis arsti, haigla, patsiendi ja vastuvõtuajad.

Sedasi saab iga patsient ise valida kus ja millal ta arstile läheb – kui on kohe vaja eriarsti juurde ning kohe saaks löögile Keilas, siis saab kohe ka sinna aja panna ja teele asuda. Tundub üsna sirgjooneline mure, mida lahendada, samas on selleks vaja muuta seadusi ja arusaamu.

Lisaks pakuvad liberaalid välja idee, et paljusid diagnoose saaks panna nii öelda videodoktori abil – see vähendaks survet eriarstidele veelgi, lisaks vabastaks vahendeid. Veel soovivad reformierakondlased muuta efektiivsemaks haigekassa tööd, muuta seda ka läbipaistvamaks.

Saate “Paremad jutud” kuuendas osas keskendume raviteenustele ja arutame neljakordse endise ministri Hanno Pevkuri ning perearst dr. Eero Merilinnuga hetkeolukorda kogu Eesti ravisüsteemis ning leiame nii mõnegi lahenduse, mida Reformierakond koheselt võiks valitsusse saades rakendada. Saatejuht on ajakirjanik Martin Hanson.

Kuula vestlussaate “Paremad Jutud” kuuendat salvestust siit:

Jaga
Kommentaarid