„Me ei taha sõltuvust Venemaast suurendada ja sellega kahjustada selliste Euroopa Liidu riikide nagu Poola ja Slovakkia huve,” teatati Süddeutsche Zeitungi sõnul Pariisist.

Hääletus kujutab endast niinimatatud gaasidirektiivi ülevaatamist. Saksamaa tahab seda tingimata takistada. Juba kuid seisab Saksa liiduvalitsus vastu kõigile katsetele Euroopa Liidu reegleid muuta nii, et Euroopa Komisjon saaks võimaluse Nord Stream 2 vastu tegutseda. Brüssel tahab kasutada direktiivi selleks, et Euroopa Liidu sisesed karmid reeglid torujuhtmetele kehtiksid ka gaasitorudele väljaspool Euroopa Liitu. Nii peaks gaasitoru opereerimine ja gaasiga varustamine olema rangelt eraldatud. Nord Stream 2 puhul tegeleb aga mõlemaga Gazprom.

Gaasitoru blokeerimise takistamisel toetus Saksa liiduvalitsus seni Prantsusmaale. Sakslased loevad oma liitlasteks Hollandit, Belgiat, Austriat, Kreekat ja Küprost. Sellest aga ei piisa. Ilma Pariisita läheb Saksamaal hääletusel raskeks oma tahet läbi suruda. Saksamaa peaks saama teiste Euroopa Liidu riikide toetuse, mis aga ei ole lihtne, kui suurriik Prantsusmaa on vastaspoolel.