Miller sai eile 57-aastaseks. Neist viimased 18 on ta olnud Gazpromi juht. Vaevalt oli tal aga sel päeval peotuju, märgib Gazeta.ru.

Kolmapäeval puhkes gaasivarguse skandaal ja eile avaldas uurimisprojekt Baza artikli Milleri „tsaarkorteri” kohta.

Baza andmetel on Milleri Peterburi Mõtninskaja kaldapealsel asuva korteri pindala 1396 ruutmeetrit. Lisaks sellele on hoone samal korrusel veel kaks korterit pindalaga 186 ja 401 ruutmeetrit, mis kuuluvad samuti Millerile.

Nii on Millerile kuuluvate eluruumide kogupindala ligi 2000 ruutmeetrit.

Milleri suurima korteri kadastrihind on 284 miljonit rubla (umbes 3,8 miljonit eurot), aga turuhinnaks hindas Baza umbes miljard rubla. Maja ehitati 2012. aastal.

Selliseid kortereid saab Miller endale muidugi lubada. Ajakirja Forbes hinnangul oli tema sissetulek ainuüksi aastatel 2014-2015 ligi 45 miljonit dollarit.

Sellest hoolimata tekitab artikkel korteri kohta halva maigu ja mittevajalikku kära. Seda enam, et kolmapäeval toimus teinegi Gazpromi jaoks ebameeldiv sündmus.

Venemaa uurimiskomitee esitas maagaasi varguses süüdistuse Gazprom Mežregiongazi töötajatele eesotsas peadirektori nõuniku Raul Arašukoviga. Süüdistus tunnistajale surve avaldamises ja mõrvas esitati ka viimase pojale, Venemaa föderatsiooninõukogu liikmele Karatšai-Tšerkessiast Rauf Arašukovile.

„Kasutades oma sidemeid võimaldas ta (Raul Arašukov) oma sugulaste ja tuttavate määramist erinevatesse ametitesse Põhja-Kaukaasia föderaalringkonna kütuse- ja energiakompleksi struktuurides,” teatas uurimiskomitee.

Uurijate sõnul sõlmiti ettevõtetega gaasitarnelepingud suurematele kogustele, kui oli vaja. Üle jäänud gaas müüdi aga maha. Kahju hinnatakse 30 miljardile rublale (ligi 400 miljonile eurole).

Raul Arašukov töötab Gazprom Mežregiongazis 2002. aastast ja ligi kümme aastat on ta juhtinud Gazprom Mežregiongaz Stavropoli.

Gazprom Mežregiongazi peadirektor on aga 2003. aastast Kirill Seleznjov, kes on töötanud koos Milleriga Peterburi meresadamas ja Balti torujuhtmesüsteemis.

Kaks allikat ütlesid Gazeta.ru-le, et „korteriküsimus” ja „gaasiasi” võivad anda märku Milleri lähenevast ametist lahkumisest.