Õhtuleht kirjutab, et kaebaja taotles Tartu halduskohtule esitatud kaebuses 5000 euro suurust hüvitist seoses tema inimväärikust alandavates ja tervist kahjustavates tingimustes kinnipidamisega kuue päeva jooksul Lääne prefektuuri Pärnu arestimajas ajavahemikul 28.09.2016 kuni 3.10.2016.

Kaebuse järgi olid kinnipidamisruumid remontimata, ebainimlikus ja ebahügieenilises olukorras, joogivee võtuks oli väljaheidetega kokku puutuv voolik (vett sai kambris samast voolikust, millega loputati WCd) ja puudus võimalus viibida väljas vähemalt üks tund ööpäevas.

Politsei esindaja möönis, et Pärnu arestimajas puudub jalutamise võimalus, kuid kohtute praktikas ulatub hüvitise päevamäär 7 euroni ning arvestades, et muud kinnipidamistingimused vastasid nõuetele, peab politsei põhjendatuks mitte suuremat hüvitist kui 1 euro päeva eest.

Läinud aasta lõpus asja arutanud Tartu halduskohus leidis, et jalutamisvõimaluse puudumine Pärnu arestimajas on õigusvastane ning mõistis PPA-lt kaebaja kasuks rahalise hüvitisena välja 12 eurot.

Loe täispikka lugu Õhtulehest!