Stone vahistati ja ta peaks ilmuma täna Floridas Fort Lauderdale’is kohtu ette, vahendab ABC News.

Stone, keda peetakse inimeseks, kes veenis Trumpi poliitikasse minema, oli Trumpi valimiskampaania nõunik, aga lahkus meeskonnast 2015. aastal.

Eriprokuröri süüdistus on seotud Stone’i väidetavate kontaktidega WikiLeaksi asutaja Julian Assange’iga 2016. aasta suvel. Stone on öelnud korduvalt, et ei ole kunagi Assange’iga rääkinud ja tal ei ole olnud ka vahemeest temaga suhtlemiseks.

Muelleri huvi Stone’i ja WikiLeaksi vastu tuleneb USA luurekogukonna 2017. aasta jaanuaris avaldatud raportist, milles öeldakse, et WikiLeaks kasutas relvana ja avaldas kahjustavat informatsiooni demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni ja tema kampaania kohta, mille edastas WikiLeaksile Vene valitsuse häkker.

Juulis ütles Stone ABC Newsile, et tema on see Trumpi kampaania ametnik, kes väidetaval suhtles Vene häkkeritega, nagu kirjeldatakse Muelleri 13. juulil tosinale häkker Guccifer 2.0-na esinenud Vene luureametnikule esitatud süüdistuses. Selles süüdistuses väidetakse, et 12 venelast tegelesid demokraatide ja Clintoni abide häkkimisega 2016. aasta valimiskampaania ajal. Stone on öelnud, et tema lühike suhtlus Twitteris Guccifer 2.0-ga ei oma mingit tähtsust, ning on eitanud, et teadis, et selle konto taga olid Vene agendid.

Eriprokurör on ühendust võtnud enam kui tosina Stone’iga seotud tunnistajaga, kellest paljud on ilmunud Muelleri meeskonna kokku kutsutud vandekohtu ette. Tunnistajad on rääkinud ABC Newsile, et neilt küsiti Stone’i tegevuse kohta 2016. aasta valimiste ajal ning seda, millised, kui üldse, olid tema kontaktid Assange’iga.

Tunnistajate hulgas on ka poliitiline humorist ja raadiosaatejuht Randy Credico, keda Stone väidetavalt palus olla vahendaja enda ja Assange’i vahel, et saada kinnitust, et Assange’il on informatsioon Clintoni kohta.

Ligi kaks aastat kestnud juurdluse käigus on Mueller ja tema meeskond nüüd esitanud süüdistuse 33 isikule ja kolmele Vene ettevõttele kuritegudes alates häkkimisest kuni finantskuritegudeni.

Need süüdistused on viinud seitsme ülestunnistuseni ja kolme inimese vangi mõistmiseni. End on süüdi tunnistanud neli Trumpi endist kampaaniaametnikku, sealhulgas kunagine riikliku julgeoleku nõunik Michael Flynn ja kampaaniajuht Paul Manafort, kes on samuti Stone’i kunagine kaastöötaja.