Narva politseijaoskonna juhtivuurija Tatjana Press selgitas, et baaris tekkis kahe mehe vahel konflikt, mille käigus üks mees haaras kaasas olnud tulirelva järele. „Mehel oli kaasas seaduslik relv, mille ta tekkinud tüli haripunktis välja võttis ja kannatanu poole suunas. Seejärel sooritas ta mitu lasku. Sündmusele reageerisid koheselt politseinikud ja kiirabi,“ sõnas juhtivuurija. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni baaris. Püstol leiti baari kõrvalt õuest.

Kiirabi toimetas laskehaavadega kannatanu haiglasse, kus ta oli arstide järelevalve all. Tänaseks on mees kodusele ravile lubatud.

„Tulirelva omamine on lubatud iseenda ja oma vara kaitseks ning selleks peab inimesel olema relvaluba, mille saamiseks tuleb läbida relvaeksam ning tunda ohutusreegleid. Tulirelva ei tohi kanda alkoholijoobes inimene ning seda ei tohi kasutada konfliktide lahendamiseks,“ lisas Press.

Kahtlustatav ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud. Tal on kehtiv relvaluba ja seaduslik relv. „On selge, et selliselt käitunud inimese kätte enam relva usaldada ei tohi. Seetõttu tühistab politsei ka tema relvaloa,“ lisas juhtivuurija.

Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Maarja Germanni sõnul taotles ta mehe vahistamist, kuna kahtlustatava puhul püsib oht, et ta võib jätkata uute kuritegude toimepanemist. „Alkoholi tarvitades on kahtlustatava käitumine ettearvamatu, tema konflikti lahendamise võime on oluliselt langenud, ta ei käitu sellistes olukordades teiste isikute elust ja tervisest hoolivalt, mistõttu esineb alus kahtluseks, et mees võib jätkuva alkoholi tarvitamise ja konfliktiga mitte toime tulemise korral jätkata süütegude toimepanemist, millega kahjustatakse teiste isikute elu ja tervist,“ lisas vanemprokurör Germann.

Viru maakohus võttis prokuratuuri taotlusel mehe kuni kaheks kuuks vahi alla. Kriminaalmenetlust viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.