Narva politseijaoskonna politseinikud pidasid Ööl vastu laupäeva kella 1 paiku Sillamäe–Viivikonna teel kinni sõiduauto Volkswagen Passat Variant, mida juhtis 21-aastane noormees, kel polnud sõiduki juhtimisõigust. Juht oli kaine. Politsei taotles kohtus sõiduki konfiskeerimist ja Viru maakohus rahuldas taotluse samal päeval. Samuti määras kohus noormehele karistuseks kaheksa päeva aresti. Kohtus selgitas noormees oma tegu vajadusega minna poodi ja kontrollida, kas suvilas on kõik korras.

„Kohus pidas vajalikuks konfiskeerida süüteo vahendiks olnud sõiduki, kuna sama sõidukit kasutati korduvalt samalaadse süüteo toimepanemiseks. Eelmise rikkumise eest määratud rahatrahv ei mõjutanud isikut hoiduma edaspidi rikkumiste sooritamisest. Kohus konfiskeeris sõiduvahendi vältimaks uute rikkumiste sooritamist,“ selgitas Viru maakohtu kohtunik Astrid Asi.

Narva politseijaoskonna juhtivuurija Dmitri Narolin lisas, et süüdi mõistetud noormehel pole kunagi olnud juhtimisõigust. „Sellisel autojuhil puuduvad nii vajalikud teoreetilised teadmised kui ka praktiline sõidukogemus. Teeolud olid tol öösel väga kehvad, seega pani autojuht oma teoga ohtu nii end kui ka kaasreisijat ja teisi liiklejaid,“ rääkis Narolin. „On selgelt näha, et osa rikkujaid ei saa mõjutada üksnes rahatrahviga. Seega taotleme edaspidi korduvrikkujatele puhul kohtus aktiivsemalt sõidukite konfiskeerimist ja seda mitte ainult joobes autojuhtimise eest. Loodame sel viisil piirata hoolimatute juhtide võimalusi liiklusalaseid rikkumisi toime panna.“

Eelmisel aastal pidasid politseinikud kokku 4899 autojuhti, kel puudus vastava kategooria juhtimisõigus, neist 859 Ida prefektuuris.