Tai immigratsioonivõimud püüdsid saata Al-Qununi tagasi Kuveiti, kus viibib tema perekond, vahendab BBC News.

Naine keeldus aga täna minemast Kuveiti suunduvale lennukile ja barrikadeeris end hotellituppa Bangkoki lennujaamas.

Al-Qununi sõnul usub ta, et perekond tapab ta, kui ta tagasi läheb.

„Minu vennad ja perekond ja Saudi Araabia saatkond ootavad mind Kuveidis,” ütles Al-Qunun Reutersile. „Minu elu on ohus. Minu perekond ähvardab mu tappa kõige tavalisemate asjade pärast.”

Inimõigusteorganisatsioonid on väljendanud sügavat muret Al-Qununi saatuse pärast. Ta saabus Bangkokki lennukiga Kuveidist, et lennata edasi Austraaliasse, kus lootis varjupaika paluda.

Naine on öelnud, et ei lahku hotellitoast enne, kui tal lubatakse kohtuda ÜRO põgenikeagentuuri esindajaga.

Põgenikeagentuuri kommunikatsioonijuht Melissa Fleming kirjutas kohaliku aja järgi täna kell 18.25 Twitteris, et agentuuri Bangkoki kaitsemeeskond kohtus Al-Qununiga parajasti siis.

Tai immigratsioonipolitsei ülem Surachate Hakparn ütles kohaliku aja järgi täna pärastlõunal, et Tai kaitseb naist nii hästi, kui suudab.

„Ta on nüüd Tai suveräänsuse all, mitte keegi ja mitte ükski saatkond ei saa sundida teda kuhugi minema,” ütles Surachate. „Me räägime temaga ja teeme, mida iganes ta taotleb. Et ta põgenes hädast, et otsida meie abi... me ei saada kedagi surma.”

Al-Qunun saabus enese sõnul Bangkokki laupäeval. Tema passi võttis ära Saudi Araabia diplomaat, kes tal lennukist väljudes vastas oli.

Eile teatas Tai, et naine saadetakse riigist välja, sest ta ei täida nõudeid Tai viisa saamiseks.

Al-Qunun väidab aga, et tal on olemas Austraalia viisa ja ta ei ole kunagi tahtnud Taisse jääda.