Ukraina endine peaminister Julija Tõmošenko juhib ülekaalukalt presidendivalimiste eelseid küsitlusi. Vangis käinud Tõmošenko on peaaegu kõigis riigi piirkondades favoriit ja uuringufirma Rating järgi toetab teda 20,8 protsenti ukrainlastest.

Populaarsuselt järgmine kandidaat on meelelahutaja ja komöödiastaar Volodõmõr Zelenski, keda toetab 13,4 protsenti. Praegune president Petro Porošenko on küsitluses kolmandal kohal 11,1 protsendi suuruse toetusega. Teistel kandidaatide toetus jääb juba alla kümne protsendi.

Kolmandik küsitletutest ütles aga siiski, et pole veel otsustanud, kelle poolt hääletada või kas üldse valimistel osaleda.

Uuringu autorid küsisid ka, keda inimesed kandidaatite hulgast järgmise riigipeana kindlasti näha ei sooviks. Selle osa võitis ülekaalukalt praegune riigipea Porošenko, kelle kohta teatas 50,3 protsenti, et ei tahaks teda teisele ametiajale siirdumas näha.

Ukrainas toimuvad presidendivalimised 31. märtsil.

Uuringus osales ligi 40 000 ukrainlast üle riigi, välja arvatud okupeeritud Krimmis ja separatistide käes olevas Ida-Ukrainas.

2004. aasta nn oranži revolutsiooni liider Julija Tõmošenko mõisteti 2011. aastal seitsmeks aastaks vangi võimu kuritarvitamise eest peaministrina. 2014. aastal pärast president Viktor Janukovõtši kukutamist otsustas Ukraina ülemraada ta vanglast tingimusteta vabastada.