Eile kella 07.00 ajal toimus liiklusõnnetus Võrumaal Setomaa vallas Napi külas Riia – Pihkva maantee 216. kilomeetril, kus 51-aastane mees sõitis sõiduautoga Volvo V70 T-kujulisel ristmikul teelt välja ja sõiduk rullus katusele. Kiirabi andis juhile kohapeal esmaabi.

Kella 23.52 ajal toimus liiklusõnnetus Võrumaal Rõuge vallas Möldri külas Käätso- Rõuge- Luutsniku maantee 7. kilomeetril, kus alkoholijoobe tunnustega 27-aastane naine, juhtides mootorsõidukit Mitsubishi Outlander sõitis sirgel teelõigul vasakule poole teelt välja vastu puud. Juht toimetati Lõuna-Eesti haiglasse.

Kella 22.33 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Peterburi tee- Rahu tee ristmikul, kus esialgsetel andmetel sõitis mootorsõiduk Škoda Octavia, mida juhtis alkoholijoobes juhtimisõiguseta (peatatud) 31-aastane mees, tagant otsa ristmikul punase fooritule taga peatunud, sõiduautodele Ford Galaxy, mida juhtis 40-aastane naine ja Audi A6, mida juhtis 52-aastane naine. Fordi juht toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Fordi kaasreisijad 10-aastane poiss ja 11-aastane tüdruk toimetati Tallinna lastehaiglasse. Fordi kaasreisija 34-aastane mees ja Audi juht toimetati Ida- Tallinna keskhaiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ööl vastu tänast kella 04.19 ajal toimus liiklusõnnetus Tartus Ülikooli tn 6A klubi Level ees, kus sõidukile Toyota Corolla, mida juhtis 23-aastane naine, astus ette klubi ette kogunenud inimeste seast alkoholijoobes 40-aastane mees. Enne otsasõitu oli sõiduk teel liikuvate inimeste tõttu peatunud ja otsasõidu ajal oli sõidukiirus minimaalne. Antud kohas ei ole ülekäigurada. Jalakäija toimetati Tartu ülikooli kliinikumi.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta teateid ei laekunud.

Politsei tuletab meelde, et alkohol ja sõiduki juhtimine ei käi kokku. Pühade eel on lähedastel, tuttavatel või kaasliiklejatel võimalus õigel ajal sekkuda ja hullem ära hoida. Enne peole sõitmist tuleks kokku leppida, kes seltskonna turvaliselt koju toimetab.

Teeolud

Täna hommikul on teeolud põhi- ja suurematel tugimaanteedel peamiselt soolaniisked või lumised, kuid kohati võib esineda ka jäiseid lõike. Paiguti on vähese või mõõduka lumesaju tõenäosus. Teed võivad olla lumesajust tingituna lumised ning nähtavus piiratud.

Ilmaprognoosi kohaselt on täna peamiselt pilves ilm ning aeg-ajalt sajab lund. Õhutemperatuurid püsivad terve päeva jooksul miinuspoolel ulatudes kuni -7 kraadini.

Maanteeamet tuletab sõidukijuhtidele meelde, et teeoludele tuleb valida vastav sõidukiirus. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole kohustuslik.