Välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ütles täna hommikul pressikonverentsil Moskvas, et „olemasoleva teabe kohaselt kavatseb Kiiev korraldada eraldusjoonel lähipäevil sõjaväelise provokatsiooni”. Tema sõnul üritatakse sellega ära kasutada sõjaseisukorda, mis kehtestati Donetski ja Luganski oblastides pärast ukrainlastest mereväelaste tulistamist ja vangivõtmist Mustal merel.

Zahharova sõnul tahab Ukraina „korraldada kiirpealetungi Mariupoli suunal, et hõivata Aasovi mere [mässuliste kontrolli all olev] rannik ja pääseda Vene Föderatsiooni piirini”.

Toetudes oma „luureandmetele”, ütles ta, et selleks tahetakse kasutada piirkonnas viibivat väerühma, mida viimastel kuudel tugevdati. Zahharova sõnul ei ole kahtlustki, miks Kiiev seda soovib: viletsa toetusega president Petro Porošenko võib saabuvate valimiste eel sõjalise operatsiooni abil oma toetust kasvatada.

Tegemist on sel nädalal juba mitmenda korraga, mil Moskva hoiatab invasiooni eest Donbassi aladel ja Ukraina valitsuse pressiesindaja sõnul tuleb muret tunda pigem sellepärast, mida see ütleb venelaste kavatsuste kohta.