Tulistaja oli Strasbourgi südalinna saabunud Pont du Corbeau' silla kaudu, mis viib restorane, riidepoole ja pudukaupu täis kvartalisse. Täna on sild täis politseisõidukeid ja politseinikke, automaadid käes. Kõik, kes tahavad jõuluturu poole liikuda, peavad oma kotisisu ette näitama. Sama lugu on kõigil teistel sildadel, kui minna keskusest välja, ei huvita kaasasolevad esemed kedagi, aga südalinna ilma inspektsioonita ei pääse.
Sild, kust tulistaja keskusesse sisenes.

Kui hommikul võis politsenikke märgata pigem harva, siis jõuluturu ümbruses - tulistamised toimusid seal mõnesaja meetri kauguselt - kubiseb linnasüda relvastatud sandarmitest. Ja ajakirjanikest, sest nii jõuluturul kui ka intsidentide toimumispaigas on neid kohal kümneid.

Jõuluturud on aga kurvalt suletud ja pole kindel, millal need uuesti külastajatele avatakse. Paljusid turiste meelitab praegusel aastaajal Strasbourgi just võimalus seal käia ja linn reklaamib end ka ise „jõulupealinnana".
Relvastatud sõdur täna Strasbourgi kesklinnas.
Spetsiaalselt Strasbourgi tulnud siseturist, prantslane Ann sõnab Delfile, et külastas eilegi kuulsat jõuluturgu, mille lähedal toimus tulistamine. Kui küsida, kuidas ta end tunneb, teatab naine: „Ma olen vihane! Vihane, et inimesed pidid nii mõttetult surema, ja seda veel kesklinnas." Ann lisab veel kirglikult, et ei kavatsegi alla vanduda selliste inimeste terrorile, kes siin rünnakuid on korraldanud ja lisab, et loodetavasti õnnestub politseil kurjategija varsti tabada ja kohtu ette saata.
Teise tulistamise toimumispaik.

29-aastane pika paturegistriga kurjategija on jätkuvalt tabamata, Pariisi prokuratuuri sõnul on kahtlusalune varem 27 korda süüdi mõistetud. Tänavatel, trammis ja europarlamendis on juttu ainult rünnakust: kes selle toimumise hetkel kus oli. Ka utustatakse üksteisele sarnaseid lugusid restorani tundideks kinni jäämisest ja hilisest kojukõmpimisest. Europarlament pani samuti on uksed kinni ja sisse jäänud eestlased ei jõudnud ööbimispaika enne kella kolme öösel.

Strasbourgis kursustel olnud inglane Stan ja lõunaameeriklane Guillo räägivad Delfile, et said rünnakust teada õhtul kella kaheksa paiku, kui see algas. „Tahtsime just välja sööma minna, aga hostelis aeti meid hoopis üleskorrusele ja pandi uksed lukku ning suured tuled kustu," ütleb Stan. Samal õhtul nad välja ei jõudnudki ja läksid tühja kõhuga magama.

Tavapärasest hõredam tänavapilt Strasbourgi keskliinas.

„See linn näeb täna hoopis teistsugune välja kui eile," arvab Guillo. Noormehe jutu järgi olid tänavad päev varem olnud paksult inimesi täis, nii et kesklinna populaarsematel kaubatänavatel oli raske liikuda. Strasbourgi tavaolekuga mitte kursis olevale silmale tundub tänaval tänagi üllatavalt palju inimesi. Küll üllatas eile see, et ajal, mil polnud veel toimuva kohta väga palju infot, leidus ikkagi kümneid inimesi, kes tänaval liikusid. Ka lipsas restoranide ja baaride uste vahelt kliente välja. Enamik külastajaid jäid siiski tundideks luku taha.

Koledat sündmust meenutavad tänavatel, kus tulistaja liikus, täna valged roosid ja küünlad. Rue des Grandes-Arcades'il näen roose toovate inimeste silmas pisaraid, nad seisavad seas mõne hetke ja avaldavad vaikselt austust. Maas on tumedad vereplekid, mis on ka päev hiljem selgelt nähtavad.
Politseibussid jõuluturu kõrval.