„Sündmused said alguse täna öösel kella kahe paiku, kui kaks joobes meest ründasid Kuresaare kesklinnas puhkenud konfliktide käigus kahte meest. Esialgsetel andmetel liikusid joobes mehed ringi kesklinnas, kui Tallinna tänaval ühe baari ees puhkenud sõnavahetuse käigus ründas 33-aastane mees terava esemega meelelahutusasutuse juures viibinud 39-aastast meest, kes sai viga,” kirjeldas Saaremaa politseijaoskonna juht Rainer Antsaar.

Joobes mehed lahkusid sündmuskohalt ning lõhkusid möödaminnes ühe kõrvaltänava (Torni tänav — toim) baari akna. Sest majast lärmi peale väljunud mehe ja joobnud meeste vahel puhkes sõnavahetus ning konflikti käigus lõi 31-aastane mees noaga teda korrale kutsunud 52-aastast meest, kes sai aga sedavõrd raskelt viga, et suri saadud vigastustesse sündmuskohal. Kurjategijad põgenesid taas sündmuskohalt,“ jätkas Antsaar.

Ta lisas, et politsei kaasas kurjategijate tabamiseks abijõudu ka naabermaakonnast ning alustas koheselt suurendatud jõududega kurjategijate otsimist piirkonnast.

„Meil õnnestus koguda kiirelt infot, kuhu kuriteos kahtlustatavad peale ründeid põgeneda võisid. Ühtlasi olid politseinikele info kogumisel abiks ka kohalikud inimesed, kellelt saadi vahetult sündmuskohtadelt olulist infot meeste ja nende liikumissuundade kohta. Kuriteos kahtlustatava 33-aastase mehe pidasime kinni Tallinna tänaval asuvas tanklas ning 31-aastase mehe tabasime Karl Ojasoo tänaval asuvast korterist,“ kirjeldas jaoskonnajuht ning lisas, et mõlemad mehed on erinevate isikuvastaste süütegude tõttu politseile juba varasemast tuttavad.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri Rainer Amuri kinnitusel on mõlemad kahtlustatavad varem kriminaalkorras karistatud ja mõlemal on katseaeg. “Aga katseaeg ei ole vägivallakuritegudega seoses, vaid ühel on seoses varavastaste kuritegudega ja teisel on seoses narkokuritegudega.”

Ühel kahtlustataval on vägivallakuritegude minevik, teisel kahtlustataval ei ole. “Antud juhul me räägime kehtivatest karistustest, mis karistusregistris on loetletud,” märkis Amur.

Jaoskonna juhi Rainer Antsaare sõnul on tänaöised rasked kuriteod üldiselt rahulikus Kuressaare erandlikud ja mõjutavad mõistetavalt olulisel määral kohalike turvatunnet. „Andsime politseinikena endast parima, et võimalikud kahtlusalused kiirelt välja selgitada ja kinni pidada. Kuigi pereisa elu see tagasi ei too, saame kinnitada, et kahtlustatavad on kinni peetud ja uurimise all,“ ütles Antsaar.

“Öised sündmused rahulikus Kuressaares olid traagilised ja häirivad, kuid kõige olulisem on see, et vägivallatsejad on tabatud ja kinni peetud. Nüüd algab töö selle nimel, et noaga lööjad kohtu ette viia,” ütles prokurör Rainer Amur.

Politseijaoskonna juht avaldab kaastunnet hukkunud mehe lähedastele ja soovib haiglaravil viibivale mehele jõudu kiireks paranemiseks.

Kaks kriminaalmenetlust

Kõik täpsemad üksikasjad selgitatakse välja kahes edasises kriminaalmenetluses, mida viib läbi Lääne prefektuur Lääne ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Esimese kriminaalmenetlus on alustatud seoses Tallinna tänaval toimunud pussitamisega. Seal on kahtlustatavaks 33-aastane meesterahvas.

Teine kriminaalmenetlus on seotud Torni tänava episoodiga, kus alustati menetlust tapmise paragrahvi järgi.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu pöördumine seoses päästeametniku ja hea kolleegi Sulev Kallavuse traagilise surmaga
"Täna öösel tabas meid äärmiselt valus ja ebaõiglane kaotus, kui Kuressaares mõrvati Sulev Kallavus. Pereisa, päästeametnik, sõber, hea inimene. Mees, kes suure osa oma elust pühendas ohutusele ja turvalisusele, langes julma vägivallateo ohvriks, püüdes lõpetada korrarikkumist. Sulev astus välja meie kõikide ühise turvalisuse eest. Mõistame sellise vägivalla ühemõtteliselt hukka. Tänan politseid kiire tegutsemise eest," ütles Tammearu pöördumises.


"Sulev oli üks meie seast ja tema surm puudutab meid kõiki raskelt ja otseselt. Kogu Päästeameti pere nimel avaldan sügavat kaastunnet Sulevi perele ja lähedastele," lisas päästeameti peadirektor.
Jaga
Kommentaarid