Küsitluse järgi koguks neljast paremparteist koosnev Allianss 37,5% ja kolme vasakpartei blokk 42,9% häältest. Septembri valimistel said parempoolsed 40,3% ja vasakpoolsed 40,7% häältest.

Rändevastane partei Rootsi Demokraadid, kellega kumbki blokk valitsust moodustada ei soovi, on oma toetust tõstnud 18,3%-le. Valimistel said nad 17,5% häältest.

Praegu juhib valitsuskõnelusi senine sotsiaaldemokraadist peaminister Stefan Löfven, kelle kandidatuur peaks parlamendis hääletusele minema homme hommikul. Parempoolsete moderaatide liidri Ulf Kristerssoni kandidatuur kukkus parlamendihääletusel läbi.

Paremblokki kuuluvate liberaalse partei ja keskerakonna juhid on teatanud, et võivad teatud tingimustel aidata Löfveni loodaval valitsusel parlamendis heakskiitu saada. Liberaalid nõuavad vastutasuks kõrgeima maksuastme kaotamist, miinimumpalga vähendamist ja üürituru liberaliseerimist. Maksude vähendamist ning tööturu- ja üürireeglite lõdvendamist soovib ka keskerakond. Kumbki partei ei plaani valitsusega ühineda.