Uue kindralstaabi ülema sõnul tuleb armeel hakata pärast pikka ja tulemuslikku sõjalist kampaaniat islamiterrorismi, ennekõike Islamiriigi vastu, pöörama enam rõhku ohtudele Venemaalt, vahendab uudistekanal The Guardian.

Smith teatas oma esimeses usutluses pärast ametisse nimetamist, et Suurbritannial ei ole võimalik leppida Venemaa kujutatava ohuga või „jätta sellele vastamata“. „Venelased püüavad kasutada ära haavatavust ja nõrkust kohe, kui nad seda märkavad,“ märkis ta.

Armee eriüksuse (SAS) endine komandör hoiatas, et Venemaa „panustab süstemaatiliselt pingutustesse, et avastada ja ära kasutada Lääne haavatavust, eriti sellistes ebatraditsioonilistes valdkondades nagu küber-, kosmose- või veealune lahingutegevus“.

54-aastane Smith lõpetas Sandhursti Kuningliku Sõjaväeakadeemia külma sõja lõpuaastatel. Ülemvägede juhataja sai temast tänavu suvel. Ta juhtis jahti terrorirühmituse al-Qaida juht Osama bin Ladenile pärast 11. septembri terrorirünnakute lainet ja mängis olulist rolli sõjalises kampaanias, hävitamaks terroriorganisatsioon Islamiriik
.
Traditsiooniliselt ei meeldi Briti kindralstaabi ülemale ka idee luua ühine Euroopa sõjavägi. Tema sõnul ei saa toetada ühtki initsiatiivi, mis „lahjendaks“ NATO efektiivsust, sest allians on tänase päevani „Euroopa julgeoleku raskuskese, olles ekstraordinaarselt edukas“.

„Minu arvates tuleks meil edu tugevdada,“ ütles ta.