Videost selgub, kuidas Taavi Sõnajalg jalutab koos sõbraga Westmani äri poolt üle tee ning meestel tekib Cafe VS-i ees konflikt seltskonna noortega. Pärast mõningast rüselemist sammub Sõnajalg sinnasamasse pargitud Land Cruiseri juurde, võtab autost püstoli ning tulistab üht noort meest vasemasse õlavarde. Lasu järel jooksevad hommikul linnatänaval kõndivad inimesed lähedalasuvatesse hoonetesse hirmunult varju, üsna pea pärast lasku jõuab sündmuskohale esimene politseipatrull.

Sõnajalg ajab pärast tulistamist oma ohvrit veel ümber takso taga, haavata saanud mees aga üritab kõigest väest varjuda.

Kohtutoimikust selguvad ka Taavi Sõnajala enda ütlused sündmuse kirjeldamisel. Nii räägib ta, kuidas nad jõudsid sõbraga umbes kella viie paiku varahommikul Cafe VS-i ning mingil hetkel otsustasid nad ära minna. "Tahtsime Westmani poest läbi minna ja võtta jäätist ja sigarette. Poest tagasi tulles läksime mööda ülekäigurada tagasi baari poole, läks mingisuguseks konfliktiks 4-5 noore inimesega. Ma mäletan seda, et keegi küsis ampsu jäätist ja ka võttis ampsu. Selles ei olnud probleemi, aga kusagilt tuli järsku löök. Ma ei oska öelda, mis täpselt toimus. Mind hakati peksma, kukkusin maha ja kaotasin teadvuse hetkeks. Mul oli surmahirm, kuna kartsin, et mind tapetakse ära," seisab Taavi Sõnajala ütlustes.