"Ülikontrolliv riik ahistab töö ja äri tegemist, paks riigiaparaat põletab maksumaksja raha," kirjutab Vabaerakond oma pressiteates, millega annab märku enda valimiskampaania algusest.

"Me oleme mõlema jalaga demograafilises kriisis ja keskmise sissetuleku lõksus, iga aastaga peab järjest vähem töötegijaid ülal järjest rohkemaid pensionäre," rõhutas Vabaerakonna esimees Kaul Nurm.

"Neist kriisidest tervena läbi tulemiseks peame naasma väärtuste juurde, mis tegid Eestist kõige edukama iduriigi. See algab suhtumisest maksumaksja rahasse nii, nagu see oleks enda teenitud. Eesti tööinimesed ei jaksa üleval pidada riiki, kus iga neljas palgasaaja töötab otse või kaudselt valitsemissektoris," jätkas Nurm.

Nurme kinnitusel lastakse kõik algatused valitsemissektori tõhustamiseks põhja hirmujuttudega kohaliku konstaabli ja päästja kadumisest. "Väide, et tõhusam valitsemine saab toimuda ainult avalike teenuste ja maaelu arvelt, on poliitilise ja ametnike eliidi umbluu enda töökohtade kaitsmiseks," tõdes Nurm. "Tõhus riik ei lahku maakonnakeskustest, vaid vastupidi, ainult tõhus riik suudab pakkuda avalikke teenuseid üle riigi."

Nurm rõhutas pressiteates ka, et kui ametnikkond, riigi lugematud sihtasutused ja MTÜ-d töötaks sama tõhusalt kui Eesti ettevõtted, oleks pooled riigipalgalistest ammu erasektoris väärtuse loojate, mitte kulutajate hulgas.

Eesti Vabaerakonna valmiv programm pakub Nurme sõnul konkreetse lahenduse kuidas jõuda terve ja vaba, inimese nutikust ja ettevõtlikkust võimestava Eestini. "Tuleviku Eestit tuntakse kui Euroopa kõige paremat ja lihtsamat kohta töö tegemiseks ja äri ajamiseks," rõhutas Nurm.

"Vabaerakonna programm lahkneb põhimõtteliselt teiste erakondade lubadustest, sest meie jõuame eesmärgini võimaluste, mitte teiste inimeste raha ümberjagamisega," sõnas Nurm.

Vabaerakonna üldkogu kinnitab tervikliku programmi 17. novembril Põlvas.