Liiklusjärelevalvekeskuse liiklusgrupi välijuhi Hanno Viibuse sõnul viiakse mitme prefektuuri politseinikke koondavaid operatsioone läbi pea iga kuu. „Sõidumeerikuga manipuleerimist avastame igal reidil, kuid nüüd viimane kord oli see eriti tuntav. Kokku avastasime seitsmel veoautol manipulatsiooniseadmed. Kõik need sõidukid olid välismaal registreeritud, peamiselt Poolas ja Leedus. Saime targemaks, kuidas juhid üritavad varjata aja lõhki sõitmist ja nõuete rikkumist,“ ütles Viibus.

Kontrollitud veoautodest 146 olid Eestis registreeritud, 69 aga Euroopa Liidus või kolmandas riigis. Kokku alustati 71 juhi osas menetlus. 21 veoautol oli teekasutustasu maksmata ning need kõik olid Eesti veoautod. Erakorralisele ülevaatusele suunati 25 ja sõidukeeld kehtestati viiele veoautole. Töö- ja puhkeaega rikkus 49 juhti ning 18 veoauto mass ületas lubatu piiri.

Lisaks kommertssõidukitele kontrolliti ka sõiduautosid ning tabati kümme kiiruseületajat ja üks juhtimisõiguseta juht, lisaks oli viiel sõiduautol peal liiga suur koorem. Tabati ka kolm alkoholi tarvitanud jalgratturit.