Šveitsi ametnikud on öelnud, et kahtlusalused, kes vahistati varem sel aastal Hollandis, plaanisid küberrünnakut Bernis asuva Spiezi laboratooriumi vastu ja viisid läbi rünnaku Lausanne’is asuva maailma dopinguvastase agentuuri (WADA) vastu, vahendab AFP.

Šveitsi justiitsministeerium teatas oma avalduses, et andis peaprokuratuurile rohelise tule süüdistuse esitamiseks pärast kohtumisi Šveitsi välisministeeriumiga.

Spiezi laboratoorium oli plaanitud rünnaku sihtmärk ajal, kui seal uuriti endise topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamist Suurbritannias, teatasid Šveitsi ametnikud. Laboratoorium teeb analüütilist tööd Haagis asuva Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) heaks.

WADA on aga olnud Moskvale aastaid pinnuks silmas seoses Vene sportlaste dopingu tarvitamise paljastamisega.

Täpsed üksikasjad väidetavate agentide vahistamise kohta ei ole teada, aga Hollandi peaminister Mark Rutte teatas 26. märtsil, et seoses Skripalide mürgitamisega saadeti välja kaks Vene luuretöötajat.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov mõistis eelmisel kuul hukka teated, et Vene agentide sihikul oli Spiezi laboratoorium, öeldes, et ta ei suuda uskuda, et meedia ei pööranud tol ajal vahistamisele tähelepanu.

Venemaa on eitanud ka seda, et neli Venemaa kodanikku saadeti Hollandist välja aprillis katse eest häkkida OPCW peakorterit Haagis.