Üks allikatest ütles, et ohvitser on lähedane kroonprints Mohammed bin Salmani siseringile. Pole selge, kas kroonprints andis ülekuulamiseks või röövimiseks loa. Mitmed ametnikud, kellega CNN rääkis, ütlesid, et arvatav tapmine ei oleks saanud juhtuda ilma 33-aastase kroonprintsi teadmata, sest tema on kuningriigi de facto valitseja.

Teine allikas ütles, et ohvitser kogus ja saatis oma enda meeskonna Khashoggit üle kuulama. Nad kahtlustasid, et Khashoggil on sidemeid Saudi Araabia rivaali Katariga, ütles allikas. Ei ole tõendeid, et Khashoggil oleks olnud selliseid sidemeid.

Veel üks allikas ütles CNN-ile, et operatsiooni korraldaja ei rääkinud Ar-Riyadile kõike, mistõttu ei olnud valitsusel päevi selget informatsiooni.

Pole selge, kas need üksiksasjad sisalduvad raportis, mille Saudi Araabia võimud on käskinud juhtumi kohta koostada. Esmaspäeval ütlesid allikad CNN-ile, et raportis tunnistatakse, et Khashoggi suri ebaõnnestunud ülekuulamisel, mis pidi viima tema röövimiseni Türgist.

Üks Türgi ametnik ütles eile CNN-ile, et Khashoggi surnukeha lõigati pärast tapmist kaks nädalat tagasi Saudi Araabia konsulaadis Istanbulis tükkideks. Türgi politsei otsis esmaspäeval üheksa tundi konsulaati läbi.

Eile teatasid USA president Donald Trump ja välisminister Mike Pompeo, et kroonprints informeeris neid, et on alustatud asja uurimist ja vastused antakse varsti.

Türgi ametnikud on öelnud eraviisiliselt, et Khashoggi tapeti konsulaadis 2. oktoobril pärast seda, kui ta tuli sinna saama dokumente, mis võimaldanuks tal abielluda oma türklannast pruudi Hadice Cengiziga. Saudi Araabia on varem kinnitanud, et Khashoggi lahkus konsulaadihoonest, kuid Cengiz ütleb, et ei näinud Khashoggit enam kunagi.

Juurdlusega tuttav allikas ütles varem CNN-ile, et Türgi võimudel on audio- ja visuaalsed tõendid, mis näitavad, et Khashoggi tapeti Saudi Araabia konsulaadis.

Türgi võimud usuvad, et Khashoggi kadumisega on seotud 15 Saudi Araabia meest, kes saabusid Istanbuli 2. oktoobril. Üks neist näib olevat Salah Muhammad al-Tubaiqi, Saudi Araabia siseminsteeriumi kohtumeditsiini juht. Teine grupi liige oli Türgi ametliku meedia järgi Muhammad Saad al-Zahrani, keda on näidatud Saudi Araabia riigitelevisioonis kroonprints Salmani kõrval.