Stichting Vliegramp MH17 delegatsioon rääkis täna parlamendikomitee liikmetega ja palus neil tungivalt reis ära jätta. Tuli välja, et hukkunute omaksed palusid sama asja juba kolm nädalat tagasi kirjas Tweede Kameri väliskomisjonile, aga sellele ei vastatud, vahendab Hollandi ringhääling NOS.

Kolm nädalat tagasi oli ajendiks Venemaa pressikonverents, kus esitati uus stsenaarium lennukatastroofi põhjuste kohta, mis oli hukkunute omaste kirja järgi „järjekordne katse segadust külvata ja oma rolli ähmastada”. Plaanitud visiit lükati eelmisel nädalal edasi pärast Vene spioonide Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) vastase tegevuse paljastamist Hollandi poolt.

Stichting Vliegramp MH17 esimees Piet Ploeg esitas kirjas küsimuse, milline on Vene riigiduuma küllakutse eesmärk. Ploeg küsis, kas visiit ei tule mitte kahjuks rahvusvahelise uurimismeeskonna (JIT) tööle ja Hollandi valitsuse läbirääkimistele Venemaaga riigi vastutuse üle.

Ohvrite omaksed ei mõista, „kuidas on võimalik seletada, et Hollandi parlamendikomisjon läheb vaatamata kõigile arengutele selles faasis visiidile Vene Föderatsiooni ja surub varsti sõbralikult kätt Vene riigi esindajatega,” öeldi kirjas parlamendiliikmetele.