20 000 elanikuga linnakeses Long Islandil ei tea eriti keegi, et seal elavad viimased Hitlerid. Vennad hoiavad selle saladuse enda teada. Perekond muutis 1946. aastal nime, kõigepealt Hilleriks ja siis inglisekeelseks topeltnimeks.

Adolf Hitler oli vendade isa William Patrick Hitleri onu. Suurbritannias sündinud Willy emigreerus USA-sse 1930. aastal. Ta võitles Teises maailmasõjas mereväes Saksamaa vastu, kandes samal ajal Hitleri nime.

Hiljem tõmbus Willy tagasi Long Islandile. Ta tahtis säästa oma poegi maailma ajaloo kõige hullema perekonnanime needusest. Ta muretses ka alles jäänud natside pärast – Hitler vihkas teda ja oli nimetanud teda jälestusväärseks.

20 aastat tagasi paljastas Briti autor David Gardner, et perekond on endiselt olemas – viimased Hitlerid meesliinis. Kõik muu on kuulujutud.

Keegi ei ole nendega seni rääkinud. Kui keegi nad leidis, näiteks nagu New York Timesi reporterid 2006. aastal, ei rääkinud nad midagi. Ei mingeid intervjuusid ega erandeid.

Kui Bildi reporter Hitlerite ukse taha läks, avas ukse noorim vend Brian, kes saades teada, et külaline on Saksa ajakirjanik, ütles vabandust ja sulges ukse.

Bildi reporter küsis vendade kohta naabritelt, ütlemata midagi perekonna ajaloo kohta. Keegi ei teadnud midagi.

Naine vastasmajast teab rohkem. Tema sõnul on vennad suurepärased inimesed, abivalmis ja kenad ning kedagi ei tohiks nende sugulaste pärast süüdistada.

Vanim vend Alexander elab eraldi saare põhjaosas.

Tervitus on jäine. „Me ei räägi kunagi ajakirjanikega. Te olite juba mu vendade juures täna, kas polnud?” Bildi reporter ütleb, et on huvitatud Alexanderi vaadetest Saksa poliitikale.

Mida te arvate liidukantsler Angela Merkelist?

„Ta meeldib mulle. Ta on hea. Ta näib olevat intelligentne ja tark inimene.”

Kuidas hindab Alexander, kelle teine nimi on Adolf, Merkeli rolli pagulaskriisis?

„Kantsler teeb, mida peab tegema.” Kui ta saaks, valiks Alexander Merkelit.

Alexander on veendunud vabariiklane, nagu ta vennadki.

Mida arvab Alexander Donald Trumpist, kellel on samuti saksa juured.

„Noh, viimane isik, kelle kohta ma ütleksin, et ma teda imetlen, on Donald Trump. Ta ei ole kindlasti minu lemmikute hulgas. Mõned asjad, mida Trump ütleb, on õiged. Enamik neist on... Asi on viisis, kuidas ta seda teeb, mis mind häirib. Ja mulle lihtsalt ei meeldi valetajad.”