Tundmatuks jääda soovinud valitsusametnik ütles uudistekanalile BBC, et politsei jõudis järeldusele, et 2. oktoobril, kui Khashoggi läks konsulaati abiellumiseks vajalikke dokumente taotlema, ta tapeti. „Ta sisenes konsulaati, aga ei tulnud sealt enam välja,“ vahendab uudisteagentuur politsei esindaja sõnu.

Ametnik ütles uudisteagentuurile AFP, et usutavasti mõrvati ajakirjanik selleks spetsiaalselt Türki saadetud eriüksuse poolt (umbes 15 Saudi Araabia kodanikku), kes saabusid ja lahkusid sealt veel samal päeval.

Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman ütles juba varem sel nädalal, et informatsioon justkui Khashoggi oleks üldse konsulaati külastanud ei vasta tõele.„Türgi politsei võib konsulaati siseneda, selle läbi otsida ja teha, mida nad peaksid tahtma. Meil ei ole midagi varjata,“ ütles Salman.

Khashoggi on USAs eksiilis elav Saudi Araabia kodanik, võimukriitik ja kunagine valitsuse nõunik.

Ajalehe Washington Post arvamustoimetaja Fred Hiatt ütles, et kui vastab tõele, et ajakirjanik tapeti, on see koletuslik ja mõeldamatu akt. „Jamal oli - või nagu me loodame, on - pühendunud ja julge ajakirjanik. Ta kirjutab armastusest oma riigi vastu ja sügavast usust inimväärikusse ja vabadusse.“