Hukkunute arv kasvas vähemalt 17-ni, vahendab Reuters.

Eilseks troopiliseks madalrõhkkonnaks nõrgenenud Florence tõi mõnedes Põhja-Carolina osades kaasa tuhat millimeetrit vihma ning sadu jätkub suuremas osas Põhja-Carolinast ja Lõuna-Carolina idaosas, teatas USA riiklik ilmateenistus.

„Torm pole kunagi olnud ohtlikum, kui ta on nüüd,” ütles Põhja-Carolina kuberner Roy Cooper. Paljude jõgede veetase alles tõuseb ning tipptasemeni ei ole veel jõutud.

Tõusuvee eest on päästetud üle 900 inimese ning 15 000 on osariigi ajutistest varjupaikades, teatas Cooper.

Paljud päästmised leidsid aset 117 000 elanikuga ajaloolises rannikulinnas Wilmingtonis, mis asub poolsaarel Cape Feari jõe ja Atlandi ookeani vahel.

„Ei ole teid ... mis viiksid Wilmingtoni, mis oleksid läbitavad, üleujutuse tõttu, mis on praegu sisemaal,” ütles linnapea Bill Saffo raadiojaamale WHQR.

Ilmateenistus andis tulvaveehoiatuse kuni vähemalt täna hommikuni kohaliku aja järgi ja mõnedesse piirkondadesse lubati veel 200 millimeetrit vihma, mis tekitab Põhja-Carolina lääneosas kõrgendatud maalihete ohu.

Põhja- ja Lõuna-Carolinas oli endiselt elektrita 641 000 klienti. Tipphetkel oli neid ligi miljon.

Torm tappis Põhja-Carolinas vähemalt 11 inimest. Kuus inimest suri Lõuna-Carolinas.

Lõuna-Carolina kuberner Henry McMaster kutsus kõiki üleujutuseohus olevate alade elanikke evakueeruma.

„Need jõed Põhja-Carolinas, mis on saanud ränki vihmasadusid, tulevad meie suunas,” ütles McMaster. „Nad ei ole isegi hakanud tippu jõudma. Aga nad teevad seda. Ja küsimus on, kui kõrgele vesi tõuseb, ja me ei tea.”

Kohaliku aja järgi eile õhtuks oli tuule kiirus tormis langenud 13 meetrini sekundis. Tormi kese asus umbes 70 kilomeetrit Greenville’ist põhjakirdes ja liikus kiirusega 17 kilomeetrit tunnis.