„Meie osariik ei ole iial näinud taolist äkküleujutust,“ ütles osariigi transpordiminister Jim Trogdon pressikonverentsil laupäeva õhtul. „Äkküleujutus tõotab kesta päevi, enne kui jõgede ja merevee tase hakkab taas langema.“

„Me lihtsalt ei taha, et inimesed arvaks, et see on läbi, sest see ei ole läbi,“ märkis omalt poolt Põhja-Carolina kuberner Roy Cooper Florence'i kohta, mis maabus USA idarannikul reedel ja jäi Carolinade kohale rohkem kui ööpäevaks vinduma, vaibudes mõnevõrra, olles alates laupäevast võimsuselt troopiline torm.

„Me teame, et veetase tõuseb kõikjal väga kiiresti – isegi paikades, kus tavaliselt ei uputa,“ ütles Cooper. USA riikliku orkaanikeskuse teatel sadas Põhja-Carolina idaaladel ööpäevaga maha rohkem kui poole meetri jagu vihma ja see põhjustas katastroofilisi üleujutusi.

Troopilise tormi tõttu hukkunute arv tõusis täna hommikul kolmeteistkümneni, kellest kümme hukkus Põhja-Carolina ja kolm Lõuna-Carolina territooriumil, nende seas ka ema ja tema väikelaps, kelle majale kukkus suur puu.

USA president Donald Trump väljendas ööl vastu tänast kaastunnet ohvrite lähedastele, säutsudes oma Twitteri kontol, et „orkaan Florence tõttu on senini jätnud elu viis inimest, ja ta väljendab oma sügavat sümpaatiat ja soojust ohvrite perede ja sõpradega“. „Olgu Jumal nendega,“ lisas ta.

Ametivõimude teatel oli eile õhtul tormi tõttu elektrita 800 000 inimest.