Ekspertide sõnul saab sellise saate eetrisse ilmumist selgitada Putini toetuse hiljutise langusega.

Uuest saatest andis Rossija 1 teada alles päev enne esimest eetrisseminekut. Enne esimest saadet ei olnud mingeid andmeid selle sisu, sageduse ega juhi kohta.

Selgus, et tuntud saatejuht Vladimir Solovjov ja tema külalised hakkavad igal nädalal rääkima Putini tööst ja vabast ajast. Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov nimetas saadet katseks näidata riigipea nädalat.

Esimene saade keskendus neljale teemale: Putini töövisiit Siberisse, teade pensionireformi pehmendamisest, Sotši keskuse Sirius (Peskov nimetas seda Putini vaimusünnitiseks) külastamine ja puhkus Tõvas.

Solovjovi üks külalistest oli Rossija 1 Kremli korrespondent Pavel Zarubin, kes laulis Putinile kiidulaulu karmi töögraafiku teemal.

Zarubin tunnistas, et ka temal on raskusi sagedaste visiitide graafiku talumisega. „Päris saate lõpus näitame me presidendi füüsilise vormi saladusi ja seda, miks ta on sellises suurepärases vormis,” lubas Solovjov.

Tiheda graafiku teemat puudutas Solovjov ka Peskoviga. „President reageerib muutuvatele asjaoludele monentaalselt,” teatas Peskov, kes meenutas laulja ja riigiduuma liikme Jossif Kobzoni surma ning niinimetatud Donetski rahvavabariigi juhi Aleksandr Zahhartšenko hukkumist. Viimast nimetas Peskov mehiseks inimeseks.

„Ta tuleb emotsioonidega filigraanselt toime. Alati ei ole võimalik aru saada, kuidas ta asju täpselt vastu võtab,” ütles Peskov, kelle sõnul reageerib Putin sellistele uudistele siiski valuga. „Presidendi järgmine nädal ei tulem vähem aktiivne, väga tõsiste kohtumiste ja pikkade lendudega,” lubas Solovjov.

Putini nädala tsitaatideks nimetati väljavõtteid kõnest, kus ta teatas pensionireformi pehmendamisest. Peskovi sõnul võttis Putin selle otsuse vastu hetkega.

Sirius on hariduskeskuse Sotšis, mis loodi Putini algatusel 2014. aasta olümpiamängude infrastruktuuri baasil fondi Talant i Uspehh poolt. Selle asutaja on Putini sõber, tšellist Sergei Roldugin.

Näidati Putini kohtumist lastega Siriuses.

„Minu nimi on Petrov, Vladimir, ma olen Peterburi linnast...” ütles üks poiss.

„Minu oma on ka Vladimir, ma olen ka Peterburist,” vastas Putin.

„Ma olen rahvusvahelise matemaatikaolümpiaadi võitja,” jätkas poiss.

„Mina mitte. Kahju,” teatas Putin.

Mida Vladimir Putinilt teada tahtis, ei näidatud.

Teise, väidetavalt füüsikaolümpiaadi võitja küsimusele, mis teda innustab, vastas Putin: „Riigi edu.”

Teemat „Putin ja lapsed” arutati ka Peskoviga. „On näha, kuidas Putin armastab lapsi. Tal on siiras suhtumine, seda ei saa teeselda,” ütles Solovjov.

„Putin ei armasta mitte ainult lapsi. Ta armastab inimesi. Ta on väga inimlik inimene,” vastas Peskov.

Saates näidati ka eksklusiivseid kaadreid Putini puhkusest Tõvas koos kaitseminister Sergei Šoigu ja Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) direktori Aleksandr Bortnikoviga. Keskenduti sellele, kui raske oleks selline matk ettevalmistamata inimesele.

„Käidi üles ja alla. Kujutage ette, et te maandute praegu mägedesse, see on tohutu füüsiline koormus,” jutustas Peskov, kes rääkis ka, kuidas Putin end vormis hoiab. Näiteks ujub iga päev kilomeetri. „Mina suudan nii ainult jalad põhjas,” tunnistas Peskov.

Solovjov uuris Peskovilt, kas Putin on usaldusväärsetes kätes ja kas teda ei ohustanud näiteks karud.

„Kas karu on loll või?” naljatas Peskov.

Pärast pensionireformiplaanide avalikustamist on Putini reiting tugevasti langenud. Alates juunist on Putini toetus kahanenud 15 protsendi võrra (juunis oli tema poolt valmis hääletama 62 protsenti vastanutest, 30. augustil aga 47 protsenti).

Politoloog Abbas Galljamovi sõnul on uue saate ilmumine seotud just presidendi reitingu langusega.