Eile õhtupoolikul saime äreva teate. Harjumaal Saue vallas oli ennelõunal seenele läinud 90-aastane mees, kellega lähedased ei olnud alates keskpäevast enam ühendust saanud, tema telefon oli välja lülitatud.

Politsei asus meest kohe otsima. "Üsna pea õnnestus leida mehe auto, kuid teda ennast selle läheduses polnud," kirjutas Põhja prefektuuri esindaja sotsiaalmeedias. Otsingutele kaasati ka vabatahtlikud ja politsei koerajuhid koos neljajalgsete kolleegidega. "Samuti asusime metsa eksinud meest otsima termokaameraga varustatud drooniga."

Just drooni abil, mida igapäevaselt kasutavad politsei kiirreageerijad, õnnestus mehe asukoht kella 22 ajal pimedas selgeks teha. "Politseinikud leidsid ta metsast üles ja kiirabi viis ta haiglasse tervisekontrolli," seisab postituses.

Politsa soovitab metsa minnes kaasa võtta laetud akuga mobiiltelefon ja selga panna erksates toonides riided. Enne metsa marjule või seenele minekut tuleks sellest teavitada oma lähedasi või veelgi parem - minna kellegagi koos.

Kui aga oled juba eksinud, tuleb säilitada rahu ja otsida tuldud teed ning võimalusel minna tagasi või otsida teeots, metsasiht ning jääda paigale. Eksinuna tuleks helistada lühinumbrile 112 ja võimalikult täpselt kirjeldada oma ümbrust.