Advokaat Lanny Davis, kes esindab kohtu all oleva Cohenit, rääkis, et tema klient on teadlik ja valmis rääkima eriprokurör Robert Muellerile teemadest, mis võiksid tema meeskonda huvituda.

„Ta on väga hea meelega valmis nendest asjadest eriprokurörile rääkima,“ väitis Davis uudistekanalile MSNBC, täpsustades, „mitte pelgalt ilmselgest võimalusest sepitseda kokkumängu [venelastega] ja penetreerida 2016. aasta presidendivalimistel Ameerika demokraatlikku süsteemi, milleks Trump Toweri kohtumine korraldatigi...“

„Vaid ta on valmis rääkima ka sellest, kas Trump teadis juba varem [oma rivaali, demokraatliku partei] arvutite häkkimisest ja suisa kiitis sellele takka,“ sõnas ta.

Teisipäeval otsustas Cohen minna prokuratuuriga kokkuleppele, tunnistades end süüdi kaheksas erinevas rikkumises, sh maksudest kõrvalehoidmises, pankadele väärütluste andmises ja kampaaniarahastamise reeglite rikkumises.

Ta ütles USA Manhattani piirkonna kohtunikule ka, et maksis naistele, kellel Trumpil oli suhe, „koordineerides oma tegevust ja tegutsedes föderaalametisse kandideeriva isiku suunistel”.

Trumpi pikaaegne isiklik advokaat ütles, et tegutses „ennekõike eesmärgiga mõjutada valimiste käiku”, mis tähendab, et ära üritati hoida olukorda, kus vahetult enne valimisi tuleb mõni naistest paljastustega salasuhtest Trumpiga avalikkuse ette.

Vaid mõni minut pärast seda uudist teatati teisipäeval, et viies punktis maksupettuses, kahes punktis pangapettuses ja ühes punktis, mis hõlmas suutmatust avaldada teavet oma välismaiise pangakonto kohta, mõisteti süüdi ka president Trumpi kampaaniajuht Paul Manafort.

Aastatepikkune vanglakaristus võib ähvardada mõlemat meest.

Trump ise kommenteeris sündmusi õhtupoolikul ajal oma Twitteri kontol, märkides: „Kui te otsite head advokaati, siis soovitan tungivalt: ärge palgake Michael Cohenit!“