Läti pealinnas Riias lehvivad juba rahvusraamatukogu ees linna kohale kogunenud siniste vihmapilvede all kõrvuti Eesti, Läti ja Euroopa Liidu lipud ja hoone sees on kõik ministrite saabumiseks valmis.

Ajakirjanikele väljastatud pressikaartide järgi otsustades saabub sündmust kajastama ligi 30 inimest, kellest lõviosa on kohalike väljaannete esindajad.

Läti 2014. aastal avatud uue, väga silmatorkava välimusega rahvusraamatukogu tavapärast tööd valitsuste kohtumine väga ei sega, see jääb ka külastajatele avatuks. Küll pannakse hoone tavapärasemast varem kinni, kell 16.00.

Kell 12.30 saabub siia Eesti valitsus eesostsas peaminister Jüri Ratasega, neid tervitavad Läti kolleegid koos Läti peaministri Māris Kučinskisiga. Tehakse ühispilt ja see järel suunduvad kahe riigi ministrid umbes kahetunnisele istungile.

Istungil arutatakse eelteate kohaselt regionaalse julgeoleku küsimusi, Euroopa Liidu teemasid, digitaalvaldkonda ja piirkondlikku koostööd. Ka tulevad jutuks energia- ja transporditaristu projektid ehk siis tõenäoliselt Rail Baltic ja Balti riikide Vene energiasüsteemist lahtiühendamine.