Kriminaalasi algatati paragrahvide järgi, mis puudutab riigihanke menetluse nõuete rikkumist ja toimingupiirangu teadvat rikkumist suures ulatuses. Ühtegi kahtlustust praegu esitatud ei ole.

Tallinna Linnatranspordi AS peatas eelmisel nädalal töösuhte haldusteenistuse juhi Toivo Moorastiga, põhjuseks välisauditi esialgsed tulemused, mis tekitasid kahtluse ametiseisundi kuritarvitamises.

Auditi tulemuste põhjal tegi TLT ka Põhja ringkonnaprokuratuurile kuriteoteate.

Moorast ütles, et tema ei tea sellest kõigest midagi ega saa seega ka midagi kommenteerida. Ta ütles, et temaga pole keegi rääkinud ega teda ülekuulamisele kutsunud. "Olen sama tark kui teie, loen Delfist, rohkem ei tea ka mina," lausus Moorast.

Kevadel lahvatas TLT-s skandaal busside remondi ja hoolduse osakonna juhataja asetäitja Jaanus Vingi ümber, kelle suhtes algatas keskkriminaalpolitsei kriminaalasja altkäemaksu võtmise eest suures ulatuses ajavahemikus 2012-2017. TLT katkestas Vingiga töölepingu.

Lisaks pidas keskkriminaalpolitsei kinni Tallinna Linnatranspordi AS-i kolm juhtivtöötajat, keda kahtlustatakse riigihangete nõuete rikkumises ning eelise andmises.