Lennukil näib olevat raskusi end maast lahti rebimisega ja lõpuks põrkab ta uuesti vastu maad, vahendab CBS News.

Mõni hetk hiljem on kuulda reisijate karjeid, kui nad otsivad väljapääse. Mootorid olid selleks hetkeks põlema süttinud.

Video autor on Ashley Garcia, kes koos kõigi teiste reisijatega imekombel elusalt pääses.

„Ma sain lennukist välja, ma nägin inimesi, nende näost purskas verd, neil olid katkised huuled,” ütles Garcia. „Ma tean, et mõned lapsed said põletusi, päris põletusi.”

Mehhiko võimude sõnul teatas lennujuhtimistorn, et reisilennuk Embraer 190 langes õhkutõusmiskatsel äkki alla, ilmselt tugeva tuulepuhangu tõttu. Vasak tiib näis maapinda tabavat, aga lennuk jäi seisma enam kui 300 meetri kaugusel lennuraja lõpust, jäädes siiski õigetpidi, mis võimaldas välja lasta liugteed.

Chicago preester Esequiel Sanchez ütles CBS Newsile, et tal on luumurrud.

„Ma arvan, et lennuk ei läinud ümber, sest me kaotasime kiirust. Me saime välja ja minu lugupidamine meeskonnale. Nad tegid suurepärast tööd, aidates kõigil välja saada,” ütles Sanchez.

Lennunduseksperdid tunnustasid ka lennuki konstruktsiooni, sealhulgas istmeid ja põrandat, mis ei ole nii altid purunemisele.

Kuigi paljud sattusid põletustega haiglasse, sealhulgas piloot, ütles Alberto Herrera Chicago piirkonnast, et kõike on endiselt raske uskuda.

„Esimene asi, mida ma tegin, oli suure, suure, suure lonksu tekiila võtmine, ma ei hakka valetama,” ütles Herrera. „Sest ma kukkusin just taevast alla ja ma olen siin, et elada ja sellest rääkida.”

Aeroméxico teatas, et on liiga vara välistada mehaanilisi probleeme või inimlikku viga. Õnnetus toob esile selle, kui tähtis on lageda piirkonna olemasolu lennuväljade ümber, mis võib toimida puhvrina, kui lennuk rajalt välja sõidab.