„Meil ei ole kunagi olnud nii otsustava tähtsusega valimisi,“ ütles ta. „On oluline, et eurooplasi võetaks kuulda, mistõttu on vaja oodata nende tulemusi enne mõnede tähtsate otsuste vastuvõtmist teemadel, mis puudutavad sisserännet ja eelarvet.“

„Valimiste järel on vaja Euroopa Komisjoni, mis ei karistaks ühtki oma piire kaitsvat riiki, sh Ungarit,“ ütles Orban, kelle meelest tuleks karistada hoopis neid, kes lasid miljonitel põgenikel Euroopasse tulla.

Tema sõnul oli Euroopa Liitu tüüriv poliitiline eliit võimetu, kaitsmaks blokki moslemi-immigratsiooni eest, mistõttu neil tuleb oma ametikohtadelt lahkuda. „Euroopa eliit on silmnähtavalt närviline,“ leidis Orban.

Tema sõnul on eurooplastel tuleva aasta valimistel võimalik näidata, et liberaalsele demokraatiale on olemas alternatiiv: kristlik illiberaalne demokraatia, mis ei toeta multikulturalismi ega immigratsiooni, ja olles ka tugevalt kommunismi vastu, küll aga seistes hea kristlike väärtuste eest.

Järgmine Euroopa Parlament valitakse tuleva aasta kevadel.

Euroopa Komisjon pöördus hiljuti Ungari rändeseaduse tõttu Euroopa Liidu kohtusse, leides, et see läheb vastuollu Euroopa Liidu reeglitega, võimaldamata põgenikele varjupaika anda.

Ungari parlament muutis juunis mitut seadust, et piirata migrantide Ungarisse lubamist ja raskendada nende abistamist. USA eeskujul lahkuti ka ÜRO rändeleppest, märkides, et see julgustab inimmasside liikumist, mis on ohtlik.